Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Skupaj zapojmo Jezusu – revija cerkvenih pevskih zborov Črnega grabna

Za vas piše:
Drago Juteršek
Objava: 14. 01. 2022 / 09:46
Oznake: Cerkev, Božič, Kultura
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 14.01.2022 / 10:01
Ustavi predvajanje Nalaganje
Skupaj zapojmo Jezusu – revija cerkvenih pevskih zborov Črnega grabna
Vsi sodelujoči zbori so poslušalcem zapeli po dve božični pesmi. FOTO: osebni arhiv

Skupaj zapojmo Jezusu – revija cerkvenih pevskih zborov Črnega grabna

Pravijo, da kdor poje, dvakrat moli, kdor pritrkuje, pa trikrat.

Koliko je v tem resnice, ne vem. Vem pa, da sodijo tako zvonovi kot orgle med glasnejše inštrumente v cerkvi. V nedeljo, 9. januarja, smo imeli v cerkvi Marijinega Vnebovzetja priložnost prisluhniti obema: tako zvonovom kot orglam, poleg njih pa tudi številnim zborom, ki so zapeli na prvi reviji cerkvenih pevskih zborov Črnega grabna.

Revijo so začeli pritrkovalci, ki izvajajo melodije ob pomoči zvonov, in so nam poleg številnih melodij zaigrali tudi sveto noč. O umetnosti pritrkovanja in lepoti petja ter predstavitvah posameznih zborov sta tokrat spregovorila Ema Meden in Domen Lebar, še prej pa je beseda pripadla gostitelju in pobudniku srečanja, župniku Bernardu Rožmanu.

Prijetno pevsko obarvano nedeljsko popoldne so zbori sklenili z skupno pesmijo Sveta noč.

Božične pesmi so nam zapeli mladinski pevski zbor župnije Brdo z zborovodkinjo Petro Avbelj, župnija Blagovica in Češnjice imata istega zborovodjo in organista Matjaža Pestotnika, v župniji Krašnja je zborovodja Marko Juteršek, Petra Avbelj je tudi zborovodkinja otroškega pevskega zbora župnije Brdo. Zbor na Brdu vodita Matevž in Špela Kink.

Vsi našteti zbori so nam zapeli po dve božični pesmi. Prijetno pevsko obarvano nedeljsko popoldne smo sklenili z skupno pesmijo Sveta noč in podelitvijo daril zborovodjem z obljubo, da se zbori kmalu znova srečajo.

Kupi v trgovini

Božična zgodba (tv)
Za otroke
14,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh