Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Skupnost sv. Egidija pozdravlja odpravo smrtne kazni v Connecticutu

Za vas piše:
Kathpress/M.Š.
Objava: 16. 04. 2012 / 08:09
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Skupnost sv. Egidija pozdravlja odpravo smrtne kazni v Connecticutu

Connecticut je sedemnajsta zvezna ameriška država, ki nima več smrtne kazni.

Katoliška skupnost sv. Egidija je odpravo smrtne kazni v ameriški zvezni državi Connecticut označila kot ‘znamenje novega kulturnega ozračja’ in razlog za upanje na ‘vsesplošno spoštovanje človeškega življenja’.

Predstavniški dom te zvezne ameriške države je ukinitev smrtne kazni potrdil minuli teden po deseturni razpravi, pred tem pa je potekalo glasovanje v senatu, kjer so prav tako prevladali nasprotniki smrtne kazni. Tiskovni predstavnik skupnosti sv. Egidija, Mario Marazziti, je v pogovoru za Radio Vatikan govoril o ‘velikem preboju’ – pri skupnosti si namreč že več kot štirideset let prizadevajo za odpravo smrtne kazni.

V zadnjih petih letih so smrtno kazen ukinile že štiri ameriške zvezne države. Connecticut je sedemnajsta zvezna ameriška država, ki nima več smrtne kazni. Novi zakon pa ne velja za nazaj in s tem tudi ne za enajst obsojencev, ki čakajo na izvršitev smrtne kazni v tamkajšnjih zaporih.

V Connecticutu so smrtno kazen v enainpetdesetih letih izvršili le enkrat. Leta 2005 so usmrtili serijskega morilca Michaela Rossa, potem ko ni več oddal nobene prošnje za pomilostitev. Pojasnil je, da to dolguje družinam svojih žrtev. Petinštiridesetletni obsojenec je v osemdesetih letih prejšnjega stoletja umoril osem deklet in žena, njegovi svojci in nasprotniki smrtne kazni pa so si do zadnjega prizadevali, da bi usmrtitev preprečili.

Kupi v trgovini

Prenovitev
Duhovna rast
21,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh