Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Mladi odhajajo na slavilni koncert Godzone v Bratislavo

Za vas piše:
Katja Zver
Objava: 24. 10. 2023 / 07:58
Oznake: Mladi, Vera
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 24.10.2023 / 11:41
Ustavi predvajanje Nalaganje
Mladi odhajajo na slavilni koncert Godzone v Bratislavo
Godzone Tour s temo Ne boj se, edinstven večer molitev, mogočnih osebnih zgodb, glasbe in plesa. FOTO: Godzone Tour/FB

Mladi odhajajo na slavilni koncert Godzone v Bratislavo

V petek, 27. oktobra, se bo v Bratislavi odvijal eden največjih slavilnih koncertov v tem delu Evrope. Koncert Godzone letos vabi pod naslovom »Ne bojte se!«. Tja pod okriljem Katoliške mladine odhajajo tudi Slovenci. Prijave zbirajo do četrtka, 26. oktobra. In kaj pravzaprav je turneja Godzone?

Turneja Godzone je kombinacija izvirnega glasbenega in plesnega programa, edinstvenih zgodb ljudi, inovativne video produkcije in gledališke predstave, ki bo potekala v šestih mestih na Slovaškem in Češkem. Gre za dogodek »nove evangelizacije«, ki želi širiti vero v Jezusa Kristusa in pomagati ljudem spoznati, kdo je Jezus, kaj je delal in kaj še dela. V večernem programu bodo na stadionih in v športnih dvoranah nastopali različni umetniki in znane krščanske skupine. Vstop na dogodek je brezplačen.

V približno dveinpolurnem programu, ki ga pripravljajo že od zgodnje pomladi, sodeluje več kot 300 ljudi, razdeljenih v trideset ekip. 300-članska ekipa prostovoljcev in izvajalcev je turnejo začela že v ponedeljek. Zadnji nastop v sklopu turneje pa je na sporedu v soboto v Banski Bistrici. Dvorane se bodo za javnost odprle ob 17. uri.

Slovenska skupina mladih pod okriljem Katoliške mladine se bo na pot proti Bratislavi odpravila iz Ljubljane, in sicer v petek, 27. oktobra, dopoldne, povratek pa je predviden v jutranjih urah v soboto, 28. oktobra.

Prijave do zapolnitve mest zbirajo na tem OBRAZCU.

Kakšna pričakovanja imajo nekateri letošnji udeleženci?

»Za Godzone koncert nimam konkretnih pričakovanj. Tja se odpravljam s svojo prijateljico in vem, da bo ta čas lepo preživet. Upam, da se bova naplesali ob slavilni glasbi in veliko prepevali,« je povedala Živa Dobrovoljc.

Živa Dobrovoljc. FOTO: Osebni arhiv 

»Od koncerta pričakujem veliko kreative na vseh področjih, plesa in zabave, saj po izkušnjah sodeč Godzone to zna narediti. Poleg tega pa pričakujem tudi izkušnjo Božje ljubezni, saj se ta velikokrat pokaže prek slavilnih koncertov. Obožujem trenutke, ko cela dvorana poje v en glas, takrat je On v središču,« je povedal Janez Mehle.

Janez Mehle. FOTO: Osebni arhiv 

»Na dogodek sem se prijavila na povabilo prijateljice. Zelo se veselim srečanja z drugimi mladimi. Komaj čakam, da bomo skupaj s pesmijo slavili Boga. Verjamem, da bo med nami Sveti Duh. Dogodek bo zame gotovo lepa popotnica za premagovanje izzivov, ki me čakajo v nadaljevanju študijskega leta,« je povedala Mojca Lesnik.

Mojca Lesnik. FOTO: Osebni arhiv 

Kupi v trgovini

Novo
Klic
Za mladino
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh