Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Ob svetovnem molitvenem dnevu tudi v Sloveniji pridruženi molitvi za Tajvan

Za vas piše:
Marjeta Žebovec
Objava: 02. 03. 2023 / 06:58
Oznake: Molitev, Slovenija, Svet
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 02.03.2023 / 07:22
Ustavi predvajanje Nalaganje
Ob svetovnem molitvenem dnevu tudi v Sloveniji pridruženi molitvi za Tajvan
Svetovni molitveni dan (SMD) je mednarodno ekumensko gibanje kristjank. Fotografija je ilustrativna. FOTO: Tatjana Splichal

Ob svetovnem molitvenem dnevu tudi v Sloveniji pridruženi molitvi za Tajvan

Vsak prvi petek v marcu se svet že od leta 1927 ovije v plašč molitve, prošenj in zahvale. Ekumensko bogoslužje nas poveže v cerkvah, državah, na kontinentih.

Vsako leto prvi petek v marcu pripadnice različnih krščanskih Cerkva in denominacij povabijo vse, mlade, starejše, ženske in moške k skupni molitvi za državo, ki v določenem letu pripravi molitev. Gibanje temelji na vrednotah krščanstva, ekumenizma, ljubezni in molitve, ki obkroži celotno oblo.

Letos spoznavamo Tajvan

Letošnje bogoslužje so pripravile kristjanke na Tajvanu. Prvi petek v marcu bomo tako v Sloveniji kot tudi preostalih 150 državah molili za Tajvan. Osnovo predstavlja odlomek iz Pavlovega pisma Efežanom 1,15–19, v skladu s tem pa je naslov bogoslužja »Slišal sem o vaši veri«. Vsi smo sestre in bratje, tako kot na Tajvanu pa imamo tudi drugod po svetu svoje zgodbe. Ljubezen je Božje vezivo med nami ne glede na lokacijo. Prihodnji rod želimo vzgojiti v trdni veri in ohraniti vrednote, zato je vsako leto pripravljeno tudi bogoslužje za otroke.

Slika ob letošnjem svetovnem molitvenem dnevu.

V več slovenskih krajih

Letos je bogoslužje načrtovano v osmih slovenskih krajih. V četrtek, 2. marca, ob 18. uri, bo bogoslužje v Izoli, v evangelijski cerkvi EVC Obala.

V petek, 3. marca, pa bogoslužja pripravljajo v naslednjih krajih: v Rogaški Slatini ob 17. uri v župnijski cerkvi sv. Križa, v Ljubljani ob 17.30 v Marijini kapeli pri cerkvi sv. Jožefa, Poljane, v Murski Soboti ob 18. uri v binkoštni cerkvi v Veščici, v Kamniku ob 18. uri v Domu kulture, v Velikih Laščah ob 18.30 v Župnijskem domu bl. Alojzija Grozdeta, v Smledniku pa ob 19. uri v župnijski cerkvi sv. Urha.

Vabljeni na ekumensko bogoslužje.


Kupi v trgovini

Molitev, ki zdravi
Duhovna rast
5,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh