Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Slovaški škofje svarijo pred enakopravnostjo istospolnih partnerskih zvez

Za vas piše:
M. M. Š. / Kathpress
Objava: 30. 10. 2012 / 10:04
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Slovaški škofje svarijo pred enakopravnostjo istospolnih partnerskih zvez

Svet za družine pri Slovaški škofovski konferenci narodno skupščino poziva, naj zavrne zakonski predlog; “Istospolne partnerske zveze niso na isti ravni kot naravna zveza med moškim in žensko”.

Na Slovaškem je Svet za družine pri tamkajšnji škofovski konferenci pozval poslance narodne skupščine, naj zavrnejo predlog zakona o enakopravnosti istospolnih partnerskih zvez. Zakonski osnutek, ki ga trenutno obravnavajo v parlamentu, ‘istospolne partnerske zveze na vseh ravneh enači z zakonsko zvezo med moškim in žensko’, v izjavi svari predsednik omenjenega sveta, grško-katoliški eparh Milan Chautur.

“Istospolna usmerjenost naj se ne bi razvila v pravno zaščiteno trajno življenjsko skupnost, saj istospolnih partnerskih zvez ne moremo enačiti z naravno zvezo med moškim in žensko. Istospolna dejanja so po svojem značaju nenaravna in so v popolnem nasprotju s svetostjo spolnosti med moškim in žensko v zakonski zvezi”, je še zapisano v izjavi.

Omenjena tema pravzaprav ni nič novega, saj so se ljudje z njo ukvarjali že pred Kristusovim rojstvom, piše škof Chautur v izjavi, ki je bila predstavljena na nedavnem zasedanju Sveta za družine. Že apostol Pavel pa je v svojem pismu Rimljanom pisal o ‘ženskah, ki so zamenjale naravno občevanje s protinaravnim’ in ‘moških, ki so počenjali nespodobnosti z moškimi in tako sami na sebi prejemali povračilo, ustrezno svoji svobodi’. Kaj to pomeni, pa vemo, piše slovaški škof, iz zgodovine Rima, ki ga je nemoralnost uničila. Da bi to preprečili v sodobnem času, si morajo prizadevati današnji politiki. “Želimo verjeti, da našim politikom ni do propada slovaškega naroda”, je zapisano v izjavi, namenjeni tamkajšnjim poslancem.

Škof Chautur pa svari še pred dejstvom, da bi takšen zakon kristjane prisilil ‘ne le v soglasje, pač pa celo v podporo istospolnim partnerskim zvezam’, saj dejaven kristjan sicer nikoli ne bi mogel kandidirati, denimo, za mesto župana’. Kristjani, ki istospolnih partnerstev ne podpirajo, ‘bi bili tako v sicer demokratični družbi samodejno izključeni iz javnega življenja, kar se ni zgodilo niti v časih najhujšega totalitarizma’.

Kupi v trgovini

Beseda za na pot
Duhovnost
7,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh