Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Slovenija bere

Za vas piše:
B. K.
Objava: 07. 02. 2017 / 13:59
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:34
Ustavi predvajanje Nalaganje

Slovenija bere

Pobudi Slovenija bere sta se pridružili tudi otroška revija Mavrica in revija za najstnike #najst.

Foto: STA

Predsednik republike Borut Pahor je v torek, 7. februarja, predal listino o častnem pokroviteljstvu nacionalne knjižne kampanje Slovenija bere. Pobudo je na jesenskem knjižnem sejmu podala Zbornica knjižnih založnikov in knjigotržcev pri Gospodarski zbornici Slovenije in se bo na različnih ravneh odvijala vse do leta 2021.

Predsednik UO Slovenskega knjižnega sejma Zdravko Kafol je v nagovoru predsedniku Pahorju dejal, da se moramo zamisliti nad dejstvom, da 42 % Slovencev v letu dni ne prebere niti ene knjige, posebej skrb vzbujajoče pa je stanje med mladimi bralci.

V predsedniški palači so svojo bralno vnemo predstavili otroci Osnovne šole Valentina Vodnika, ki imajo svojo lastno založbo Knjigoraj. V tej najmlajši slovenski založbi so petošolci doslej izdali okoli 50 knjižic, ki jih sami napišejo, ilustrirajo in zvežejo.

Slovesnega dogodka so se udeležili ambasadorji branja Saša Pavček, Manca Košir in Janez Škrabec, na povabilo predsednika republike pa tudi založbe iz Slovenije in zamejstva, ki se trudijo za rast bralne kulture med mladimi. Pobudi sta se pridružili tudi otroška revija Mavrica in revija za najstnike #najst, ki sta ju zastopali Melita Košir, urednica Mavrice, in Barbara Kastelec, koordinatorka revijalnega programa pri Založbi Družina.

Nacionalna bralna kampanja ima trajnostni značaj, saj se širi v knjižnice, vrtce in šole, podjetja, namenjena je mladim in starim. Končala se bo leta 2021 z nacionalnim letom branja.

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh