Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Slovenija med desetimi najboljšimi turističnimi destinacijami na svetu

Za vas piše:
D. O.
Objava: 04. 01. 2013 / 13:53
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Slovenija med desetimi najboljšimi turističnimi destinacijami na svetu

Založba Lonely Planet je objavila priročnik Best in Travel, ki združuje deset predlogov za najbolj zanimiva potovanja po svetu v letu 2013; med njimi se je ponosno znašla tudi Slovenija.

Založba Lonely Planet je objavila priročnik Best in Travel, ki združuje deset predlogov za najbolj zanimiva potovanja po svetu v letu 2013. Sloveniji je se je ponosno znašla med njimi.

Slovenija na šestem mestu cenovno najugodnejših

Za leto 2013 so kot najbolj privlačno izbrali Šrilanko, ki si je zelo opomogla po odpravi posledic cunamija in dolgoletni državljanski vojni. Sledila ji je Črna gora ter Južna Koreja. Slovenija je v cenovno ugodnih destinacijah zasedla šesto mesto kot dežela podobna Švici, le da se tu da za isti denar dobiti mnogo več. Njena prednost so kratke razdalje in dobre avtobusne povezave, prav tako predstavlja »paradiž« za ljubitelje narave.

Založba napovednik izda vsako leto septembra, gre pa za mnenja njihovih bralcev, ki izbirajo deset najboljših turističnih držav in krajev. Letos so več kot tri tisoč uporabnikov povprašali, katera bi bila ta destinacija za leto 2012. Na prvo mesto so uvrstili Islandijo, sledile pa so Italija, Indija, Filipini, Turčija, Kolumbija, Velika Britanija, Slovenija, ZDA in Mehika.


Foto: arhiv Družine / O. N.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh