Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Slovenija prevzela zalogo zaščitnih mask

Za vas piše:
M. M.
Objava: 29. 11. 2021 / 13:48
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 29.11.2021 / 13:53
Ustavi predvajanje Nalaganje
Slovenija prevzela zalogo zaščitnih mask
Slovenija je lani decembra uspešno pridobila enega večjih projektov na področju zaščite in reševanja - projekt rescEU. Gre za vzpostavitev skladišča zalog osebne zaščitne opreme. FOTO: URSZR

Slovenija prevzela zalogo zaščitnih mask

V državnem logističnem centru v Rojah so danes prevzeli prvo zalogo zaščitnih mask, s katero bodo v sredo vzpostavili skladišče rescEU. Slovenija se s tem vpisuje na evropski zemljevid skladišč osebne zaščitne opreme, sporočajo iz Uprave RS za zaščito in reševanje.

Osrednji namen projekta rescEU je vzpostaviti dodatne rezervne zaloge medicinske in osebne zaščitne opreme in s tem prispevati k pripravljenosti in usklajenemu odzivu Evropske unije na resne čezmejne zdravstvene grožnje, ko so nacionalne zmogljivosti preobremenjene.

Tovrstna skladišča že v osmih državah

To sredo, 1. decembra, Slovenija vzpostavlja skladišče rescEU, in sicer s prvo zalogo milijon zaščitnih mask FFP2. To pomeni, da bo Slovenija operativno sposobna za nudenje pomoči z zaščitnimi sredstvi državam članicam in državam, sodelujočim v mehanizmu Unije na področju civilne zaščite, na podlagi odločitve Evropske komisije. »Doslej je tovrstna skladišča že vzpostavilo osem evropskih držav. V letu 2022 bo v skladišču rescEU zagotovljena zaloga zaščitnih mask, rokavic, zaščitnih plaščev in predpasnikov, zaščitnih očal ter vizirjev,« so zapisali na Upravi RS za zaščito in reševanje.


Nalaganje
Nazaj na vrh