Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Slovenija spet odeta v belo

Za vas piše:
D. O. / STA
Objava: 12. 02. 2013 / 09:21
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Slovenija spet odeta v belo

Včeraj popoldne je Slovenijo spet pobelil sneg, ki je naletaval tudi ponoči. Tako bo do opoldneva, sneženje s prekinitvami pa se bo nadaljevalo do četrtka.

Slovenijo je včeraj popoldne zajelo sneženje, ki se nadaljuje tudi danes. Največ snega – kar 70 centimetrov je zapadlo na idrijsko-cerkljanskem območju, zato se nad magistralno cesto sprožajo plazovi. Cesti Idrija–Črni vrh in Idrija–Spodnja Idrija sta zato zaprti za ves promet. Veliko cestnih odsekov je zaprtih tudi v zgornjem Posočju (Žaga–Učja, Lokve–Čepovan, Idrija–Godovič, Pečnik–Žiri, Volče–Solarij, Čepovan–Most na Soči, Idrsko–Livek).

Veliko snega je zapadlo na Gorenjskem (tudi do 40 centimetrov) – v Zgornjesavski dolini in na Loškem (predvsem na območju Davče in Sorice), kjer je zaradi plazov zaprta cesta Petrovo brdo−Podrošt. Večino cest so že ponoči splužili dvakrat, tako da večjih zastojev v prometu ni. Iz prometa pa ponekod izločajo tovornjake, zato voznike opozarjajo naj bodo nanje pozorni na odstavnih pasovih.

Po napovedih vremenoslovcev bo močno sneženje ponehalo do poldneva, a bo z občasnimi prekinitvami tako sicer še do četrtka. Najmočneje bo snežilo v zahodni, osrednji in južni Sloveniji. Ob obali bo večinoma deževalo, morje pa je včeraj zvečer že poplavilo njene nižje ležeče dele. Ponoči je zapihala tudi burja, ki bo gradila snežene zamete.


Foto: arhiv Družine / O. N.

Kupi v trgovini

Življenjske težave
Drugi priročniki
4,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh