Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Slovenija tik pred izpolnjeno kvoto

Bogomir Štefanič ml.
Za vas piše:
Bogomir Štefanič ml.
Objava: 29. 03. 2017 / 08:30
Oznake: Družba, Duhovnost
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:35
Ustavi predvajanje Nalaganje
Slovenija tik pred izpolnjeno kvoto

Slovenija tik pred izpolnjeno kvoto

Evropska državljanska pobuda Mama, oče in otroci v »ciljni ravnini«.

O evropski državljanski pobudi Mama, oče in otroci, katere namen je zaščititi družino in zakon na evropski ravni predvsem z jasno definicijo, kaj sta družina (skupnost, ki temelji na zakonski zvezi in/ali potomstvu) in zakonska skupnost (trajna in zvesta zveza med moškim in žensko), smo že večkrat pisali v Družini (denimo v pogovoru s slovensko koordinatorko pobude mag. Mojco Belcl Magdič).



Da bi pobuda uspela in na dnevni red Evropske komisije postavila to vprašanje, jo mora do 3. aprila podpisati vsaj milijon državljanov iz vsaj četrtine vseh držav članic EU. Kot smo nedavno poročali, podatki o zbranih podpisih kažejo, da je pobuda na dobri poti proti cilju, ki je že uresničen na ravni števila držav, kjer je bilo doseženo t. i. kvalificirano število podpisov, predpisano za vsako državo posebej. Potrebno kvoto so doslej dosegle (in ponekod krepko presegle) Hrvaška, Ciper, Finska, Grčija, Madžarska, Latvija, Litva, Poljska, Romunija in Slovaška. Slovenija je po najnovejših podatkih prek spleta in na papirju zbrala več kot 5.400 podpisov, kar predstavlja več kot 90 odstotkov od predpisanih 6.000 podpisov.

Evropsko državljansko pobudo Mama, oče in otroci je še do ponedeljka mogoče podpisati prek spleta, in sicer na naslovu: http://www.mumdadandkids.eu/si. Postopek je preprost, vsak nov podpis pa dragocen prispevek k zaščiti zakonske zveze in družine. Pomembno sporočilo tudi domači javnosti in oblasti bi bilo, če bi v Sloveniji zbrali dovolj podpisov, da bi se uvrstili v krog t. i. kvalificiranih držav.

Kupi v trgovini

Za Cerkev služenja in uboštva
Duhovna rast
19,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh