Zapri
Iskanje

Slovenija v Ameriki odpira tehnološko predstavništvo

Za vas piše:
Kaja Zupanc
Objava: 23. 03. 2022 / 11:17
Oznake: Dogodek, Tehnologija
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 23.03.2022 / 11:40
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

Slovenija v Ameriki odpira tehnološko predstavništvo

Slovenija v Ameriki odpira tehnološko predstavništvo
Minister Mark Boris Andrijanič na obisku v družbi nvidia. FOTO: Služba vlade za digitalno preobrazbo
Minister za digitalno preobrazbo Mark Boris Andrijanič se te dni mudi v San Franciscu, kjer Slovenija odpira tehnološko predstavništvo za okrepljeno digitalno tehnološko znanstveno raziskovalno ter investicijsko sodelovanje Slovenije in Amerike.

Namen obiska ministra Marka Borisa Andrijaniča je okrepitev digitalnega tehnološkega znanstveno raziskovalnega in investicijskega sodelovanja med državama. Platformo Slovenija postavlja po zgledu Danske. S tem namenom je minister Andrijanič obiskal dansko tehnološko ambasado v Kaliforniji.

Obeta se prevod Applovih storitev v slovenščino

Srečal se je tudi z vodstvom podjetja Apple. Predstavil jim je konkretne projekte za digitalno Slovenijo. Govorili so o prevodu Applovih storitev v slovenščino, integraciji novih osebnih izkaznic z Apple Wallet in tehnološki pomoči v Ukrajini.

Sestanek z Googlom o ruskih dezinformacijah

Minister se je sestal tudi s podpredsednikom podjetja Google Karanom Bhatio, s katerim sta govorila o odprtju pisarne Google v Sloveniji in dosežkih slovenskega predsedovanja Svetu EU.

Andrijanič je omenil problem ruskih dezinformacij in propagande v EU ter pozval Google k oblikovanju lokalnih timov za boj proti ruski in drugi propagandi.

Obisk podjetja, ki vlaga v razvoj slovenskega znanja

Obiskal je tudi podjetje NVIDIA, ki že vlaga v razvoj slovenskega znanja in tehničnih zmoglivosti na področju umetne inteligence. Tam si je ogledal dvojčke avtomobilskih ter drugih tovarn in tehnologijo za samovozeča vozila.

Srečal se je tudi z njihovim podpredsednikom, ki pa je vodilni svetovni ponudnik najnaprednejših čipov in programske opreme umetne inteligence in superračunalništva.

»Veseli me, da je družba nvidia prepoznala naš izjemen potencial in da v okviru sklenjenega partnerstva že vlaga v razvoj slovenskega znanja in tehničnih zmogljivosti na področju umetne inteligence «, pravi Andrijanič.

Brezplačne delavnice in programska oprema

Pogovor je tekel tudi o uresničevanju nedavno podpisanega sporazuma o strateškem sodelovanju. Slovenskim Start-upom brezplačne delavnice in programsko opremo na področju umetne inteligence.

»Gre predvsem za rešitve, ki nam prihranijo čas, denar in mnogo živcev… Digitalizacijo želim predstaviti kot nekaj praktičnega in kot nekaj, kar ljudem olajša in poenostavi življenje. «, je ob tej priložnosti dejal minister Andrijanič.

Srečanje z rojaki

Obisk v Silicijevi dolini je minister začel s srečanjem slovenskih rojakov v Slovenskem domu, med katerimi je bil tudi Jure Leskovec, slovenski profesor na Univerzi Stanford.

Podprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi bile naše dnevne novice o družbi in Cerkvi še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805Hvala že v naprej za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Nalaganje
Nazaj na vrh