Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Slovenija prekratka za bron. Srebro Poljski, zlato pa Italiji

Za vas piše:
Blaž Čermelj
Objava: 11. 09. 2022 / 20:39
Oznake: Šport
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 11.09.2022 / 23:17
Ustavi predvajanje Nalaganje
Slovenija prekratka za bron. Srebro Poljski, zlato pa Italiji
FOTO: Odbojkarska zveza Slovenije, Twitter

Slovenija prekratka za bron. Srebro Poljski, zlato pa Italiji

Slovenska odbojkarska reprezentanca je zadnji dve tekmi na svetovnem prvenstvu v odbojki zaključila s porazoma. Kljub temu pa Slovenci nikakor nimajo razlogov za razočaranje, saj prav na nobenem svetovnem prvenstvu še niso igrali bolje. V večernem finalu so bili odbojkarji Italije s 3:1 boljši od Poljske.

Zagotovo ni napačna ocena, da so bile vse tri preostale ekipe na svetovnem prvenstvu v odbojki za razred boljše od Slovenije. Toda kljub težkemu položaju se slovenski odbojkarji nikoli niso predali in tekmeci so morali ostati zbrani do konca.

To so danes občutili tudi Brazilci. Slovenija je tako v prvem nizu vodila že za štiri točke. A Brazilci so s pomočjo svojih izjemnih igralcev vendarle dosegli preobrat in po izenačenih delih prvih dveh nizov oba dobili na 18. Zdelo se je, da bo tekme ekspresno konec, sploh po tem, ko so Slovenci v tretjem nizu že zaostajali z 9:15. Sledila je izjemna slovenska serija in osvojeni tretji niz (25:23)

Brazilci so tako na medaljo morali še malo počakati. Tudi v četrtem nizu so Slovenci osvojili 18 točk, Brazilci pa so se po več naslovih svetovnega prvaka tokrat lahko veselili bronaste medalje.

Zlato gre v Italijo

S tem pa odlične odbojke na svetovnem prvenstvu še ni bilo konec. Reprezentanti Italije so v večernem finalu premagali izjemno vzdušje dvorane Spodek ter s 3:1 v nizih premagali dosedanje svetovne prvake Poljake. Italijani so se v finalu izkazali kot precej boljši tekmec in kljub drugačnim željam domačinov, prepričljivo osvojili svetovni naslov.

Nalaganje
Nazaj na vrh