Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Slovenska Karitas ob ponovni razglasitvi epidemije

Za vas piše:
Tereza Mohar
Objava: 26. 10. 2020 / 11:30
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 26.10.2020 / 14:17
Ustavi predvajanje Nalaganje
Slovenska Karitas ob ponovni razglasitvi epidemije

Slovenska Karitas ob ponovni razglasitvi epidemije

Slovenska Karitas ob ponovni razglasitvi epidemije prosi za pomoč.

Prostovoljci pri pakiranju hrane. FOTO: Arhiv Karitas 2020.

Slovenska Karitas je ob ponovni razglasitvi epidemije ustrezno prilagodila razdeljevanje materialne pomoči za 95.000 prejemnikov. Prilagojeno poteka razdeljevanje obrokov brezdomcem, uporabnikom ljudskih kuhinj in prejemnikom donirane hrane. Lokalne Karitas po svojih močeh sodelujejo s Civilno zaščito.

Na osnovi izkušenj iz prvega vala so ob vnovični razglasitvi epidemije na Slovenski Karitas prilagodili izvajanje rednih aktivnosti tako, da zagotavljajo varnost prostovoljcev in ljudi, ki pridejo po pomoč. Razdelitev hrane, higienskih pripomočkov in ostale aktivnosti potekajo nemoteno, vendar pa se prejemniki po telefonu predhodno naročijo na prevzem in nato prihajajo posamično. Poleg tega je Karitas odprla telefonske številke za psiho-socialno pomoč, kar je eden izmed pomembnejših načinov pomoči ob ponovno razglašeni epidemiji.

Družabništvo na daljavo in sodelovanje z domovi za starejše

Mladi iz YoungCaritas – Mlade Karitas, pa tudi ostali prostovoljci se bodo s starejšimi družili prek telefona. Da bi premagali osamljenost starejših, bodo prostovoljci redno na telefonski zvezi s tistimi, ki potrebujejo toplo besedo ali zgolj nekaj sogovornikovega časa. Povezali se bodo tudi z nekaterimi domovi za starejše, kjer starejši nimajo možnosti izhoda ali obiskov. Vsi, ki bi želeli to obliko pomoči, se lahko vsak delovni dan med 9. in 15. uro prijavijo na telefonski številki 069 928 187 in povezali jih bodo s prostovoljci.

Odprte prijave za nove prostovoljce

Na spletni strani Slovenske Karitas so ponovno odprte prijave za opravljanje prostovoljnega dela. Prostovoljci se lahko prijavijo v treh kategorijah: delitev hrane in ostala logistična podpora, sodelovanje v akciji Povezani preko telefona, ali pa kot pomoč v domovih za starejše. Vabljeni, da se jim pridružite in tako naredite nekaj dobrega za sočloveka!

Akcija Pomagajmo preživeti in živeti

V času epidemije se tudi občutno zmanjšajo možnosti za opravljanje priložnostnega in nadurnega dela, s katerim se mnogi ohranjajo nad pragom revščine. Med novimi prosilci se zato pojavljajo tudi tisti posamezniki, ki dela sicer niso izgubili, živijo pa v težkih življenjskih okoliščinah.

Vsi, ki bi želeli podpreti redno in izredno pomoč Karitas. lahko to storijo v sklopu dobrodelne akcije Pomagajmo preživeti in živeti. Sredstva, zbrana v letošnji akciji, so namenjena tudi družinam, posameznikom in starejšim, ki so se znašli v materialni stiski zaradi epidemije ali njenih posledic.

Podatki za nakazilo:
Slovenska Karitas, Kristanova ulica 1, 1000 Ljubljana
Namen: POMAGAJMO PREŽIVETI IN ŽIVETI
SI56 0214 0001 5556 761, Sklic: SI00 931

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh