Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Slovenska Karitas v prvem polletju razdelila 968 ton hrane

Za vas piše:
Marko Mesojedec
Objava: 30. 06. 2021 / 10:44
Oznake: Iz življenja
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.06.2021 / 13:30
Ustavi predvajanje Nalaganje
Slovenska Karitas v prvem polletju razdelila 968 ton hrane
Pomoč Karitas je v prvem polletju dobilo 62.500 prejemnikov. FOTO: arhiv Družine

Slovenska Karitas v prvem polletju razdelila 968 ton hrane

Prostovoljci in sodelavci Karitas so v zadnjem letu opravili neprecenljivo delo. V prvi polovici letošnjega leta so delili materialno pomoč na 310 razdelilnih mestih. Ob spoštovanju vseh ukrepov za zajezitev epidemije je to potekalo nemoteno. Karitas je v prvi polovici leta 2021 razdelila 968 ton hrane, od tega je 537 ton v dveh dobavah zagotovil Sklad za evropsko pomoč najbolj ogroženim.

Pomoč prejelo več kot 62.000 ljudi

Iz Sklada za evropsko pomoč so prejemniki dobili osnovno hrano, kot so moka, testenine mleko, olje, riž in konzervirana zelenjava. »Preostalih 431 ton pa je Karitas kupila ali dobila poklonjeno od trgovskih podjetij in proizvajalcev hrane. Pomoč na Karitas je v prvi polovici leta prejelo 62.560 prejemnikov, od tega 20 % otrok in 19 % starejših. Število prejemnikov pomoči ostaja na isti ravni in se bistveno ni spremenilo glede na preteklo leto,« piše v polletnem poročilu Slovenske Karitas.

V prvih šestih mesecih je Slovenska Karitas razdelila 968 ton hrane. FOTO: Tatjana Splichal


Pomoč ministrstva v višini 310.000 evrov

Slovenska karitas je v sklopu interventne zakonodaje (PKP8) v začetku aprila s strani Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti prejela 310.000 evrov za zagotavljanje ukrepov reševanja, lajšanja in preprečevanja socialnih posledic epidemije COVID-19 pri izvajanju dodatne pomoči družinam in posameznim v stiski. »Prejeta sredstva so škofijske Karitas s pomočjo župnijskih Karitas razdelile med najbolj socialno ogrožene družine po vsej Sloveniji, ki jih je dodatno prizadela epidemija. Tako je tovrstno dodatno pomoč prejelo 16.876 gospodinjstev. Večina pomoči je bila realizirana v higienskih pripomočkih in s plačilom najnujnejših položnic za elektriko, vodo ali stanarino,« pravijo v Karitas.

Pomoč med različne prosilce

»V času epidemije so v večji meri po pomoč prihajali prosilci v aktivni dobi, tudi mlajši, z zaposlitvijo za nedoločen čas, samozaposleni v storitvenih dejavnostih, zadolženi zasebno za reševanje stanovanjske stiske in kot samostojni podjetniki, ki s prihodki niso mogli odplačevati dolgov za svoje poslovanje. V vseh vidikih kvalitete življenja je epidemija bolj prizadela tudi starejše brez socialne mreže in z zdravstvenimi težavami,« še poudarjajo v Karitas, ki se obenem zahvaljujejo vsem prostovoljcem, sodelavcem, darovalcem in javnim ustanovam, ki podpirajo njihovo delo.

Kupi v trgovini

Novo
Stvari, ki bi jih želel vedeti pred poroko
Medosebni odnosi
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh