Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Slovenska karitas zbira sredstva za pomoč prizadetim v potresu

Za vas piše:
M. P.
Objava: 06. 02. 2023 / 13:55
Oznake: Nesreča, Svet
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 06.02.2023 / 14:04
Ustavi predvajanje Nalaganje
Slovenska karitas zbira sredstva za pomoč prizadetim v potresu
Karitas bo v Turčijo in Sirijo najprej posredovala materialno pomoč. FOTO: Nadškofijska karitas Maribor

Slovenska karitas zbira sredstva za pomoč prizadetim v potresu

Slovenska karitas odpira račun za pomoč prizadetim ob potresih, ki sta danes ponoči in dopoldne prizadela jugovzhodni del Turčije in severni del sosednje Sirije. Mnogi so ostali brez vsega. Vsa zbrana sredstva bo Slovenska karitas posredovala Karitas v Turčiji in Siriji glede na največje potrebe.

V ta namen so odprli poseben račun, na katerega je mogoče nakazati sredstva, pomagati je mogoče tudi s sporočili sms.

Vsi, ki želijo pomagati, lahko denar nakažejo na poseben račun Slovenske karitas (Kristanova ulica 1, 1000 Ljubljana), številka SI56 0214 0001 5556 761 (namen: potres Turčija-Sirija, sklic: 00 626).

Na številko 1919 pošljite sporočilo KARITAS5 ali KARITAS10. S prvim se daruje pet, z drugim pa 10 evrov za pomoči potrebne v Turčiji in Siriji.

Sodelavci obeh Karitas se na terenu že pripravljajo na odziv in prosijo za solidarnost. Vsak dar bo dobrodošel pri pomoči in odpravljanju posledic potresa za že tako zelo ranljive prebivalce, še posebej v Siriji, ki nosi posledice vojne in je že nekaj časa pozabljena kriza, pravijo pri Karitas. Najprej bo pomoč namenjena oskrbi s hrano, vodo, higienskimi potrebščinami, začasnimi zatočišči in psihosocialno pomočjo, kasneje pa za obnovo domov in normalizacijo življenja najbolj ranljivih družin.

Pomoč Slovenije bo izraz solidarnosti, sočutja in podpore prizadetim v Turčiji in Siriji. Poleg materialne škode, potres povzroča tudi strah in negotovost za mnoge prebivalce na prizadetem območju.

Del Turčije in del sosednje Sirije je namreč ponoči, ob 2.17 po srednjeevropskem času, prizadel potres z magnitudo 7,8, dopoldne, ob 11.24, pa mu je v Turčiji sledil nov potres z magnitudo 7,5. 

Število žrtev uničujočega tresenja tal je v Turčiji in Siriji po zadnjih podatkih že preseglo 1400.

Kupi v trgovini

Božja previdnost
Duhovna rast
16,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh