Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Slovenska Mis Zemlje piše politikom

Za vas piše:
M P
Objava: 13. 01. 2012 / 11:08
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 4 minute
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Slovenska Mis Zemlje piše politikom

Predstavnica Slovenije REBECCA KIM LEKŠE, ki je na svetovnem izboru meseca decembra med skoraj stotimi predstavnicami iz vsega sveta predstavljala Slovenijo in zasedla odlično 9 mesto je v četrtek poslala dobronamerno pismo predsedniku države, predsednikom parlamentarnih strank in poslancem..

Predstavnica Slovenije REBECCA KIM LEKŠE, ki je na svetovnem izboru meseca decembra med skoraj stotimi predstavnicami iz vsega sveta predstavljala Slovenijo in zasedla odlično 9 mesto je v četrtek, 12. januarja, poslala dobronamerno pismo predsedniku države, predsednikom parlamentarnih strank in poslancem.

V uvodu je zapisala: "Kar nekaj časa sem razmišljala ali je sploh smotrno, da napišem tako pismo in šele podpora svetovalca pri projektu MISS EARTH, ki ga zastopam me je za to opogumila, pa čeprav vem da je možnost kakršnega koli učinka skoraj nična. Toda če se bo v svoji glavi zamisli samo eden izmed tistih akterjev, ki jim je pismo namenjeno bo moj namen več kot izpolnjen."

Napisala je, da je na številnih potovanjih po svetu začutila, kako ponosna je na našo lepo domovino prijaznih ljudi. Ker si je želela prispevati dobre ideje in delo za to, da bi Slovenija postala še bolj uspešna in odprta država (posvetiti se je želela predvsem navduševanju za ekološko pridelavo hrane), je ugotovila, da je v Sloveniji ogromno težav.
"Kar sem videla, me navdaja z grozo. Vse več brezposelnih, družine, ki otrokom ne morejo več privoščiti osnovnih življenjskih potrebščin, bolni ljudje, ki si ne morejo privoščiti zdravljenja oziroma čakajo nanj do takrat, ko je za njih že prepozno. Vse več kriminala, takšnega in drugačnega, ter katastrofalnega odnosa do narave in živali. Zaskrbljeni obrazi starejših ljudi, ki dobesedno životarijo. Celo življenje so garali, sedaj pa živijo človeka nedostojno življenje. Skratka veliko preveč ljudi živi v apatiji, strahu in negotovosti. /.../ Letos so bili tudi prazniki videti zlagani. Ljudje so se trudili pozabiti na probleme, toda le redko kateremu to uspe. In ko sem po novem letu tako razmišljala sem se prvič vprašala ?
Ali lažem, imam iluzije ali pa govorim tisto kar želim videti ? Ali sem v svetu predstavljal zlagano resnico o moji čudoviti deželi dobrih in pozitivnih ljudi?"

Ugotavlja, da v Sloveniji še vedno živi veliko dobrih ljudi, a da politika svojega dela ne opravlja dobro. "Pohlep, spletke, rivalstvo, podtikanja, grožnje in na koncu najboljša burleska v vsej Evropi. /.../ Burleska za tiste, ki imajo od česa živeti, za ostale pa neskončna agonija in brezizhodno stanje."

Poslance je pozvala: "V imenu ljubezni, spoštovanja, sočutja, družine takšne ali drugačne in tudi zdravega razuma vas prosim, da stopite korak nazaj in da naredite tisto kar bo najboljše za slovenski narod:
Ali se dogovorite, kako boste to čudovito deželo SKUPAJ – ne vsak posebej - rešili pred propadoma ali pa spakirajte kovčke, vrnite mandate in to prepustite tistim, ki si to želijo ne samo v glavi temveč tudi v srcu." Za zgled jim daje uspešne slovenske športnike in poslovneže in jih prosi, naj dovolijo, naj ljudje širijo svoje dobre ideje.

"Tisti večni optimisti, ki še niso izgubili zadnjega upanja menijo: Danilo – pravijo, da ste dober, pokončen in moder predsednik. Zoran - Ljubljančani menijo, da ste naredili najlepšo prestolnico na svetu. Borut - dober diplomat, pogajalec in človek, ki se ne pusti voditi. Janez – pravijo, da ste najbolje vodili državo do sedaj in odlično predsedovali celo Evropi. Radovan - človek načel in mož besede. Gregor - delaven, zagnan in vztrajen. Ljudmila - tisti vogal brez katerega zadeva ne bo stala pokonci. Karel - simpatičen, pozitiven, hudomušen.
Sami presežki.
Pred vami je še zadnja možnost, da si podate roke, stopite korak nazaj in nato dva naprej, pozabite na stare osebne zamere, preteklost in to čudovito deželo popeljete tam kamor si zasluži. Čas je da se nehate deliti in hkrati vsi govoriti o nekakšni sredini. Samo s sredino tudi pri nogometu ne gre. Potrebne so vse pozicije. Priznajte si katero opcijo zagovarjate in se hkrati skupaj lotite tistega kar z zadnjimi vzdihljajih potrebuje država in njeni ljudje. Samo če se boste borili skupaj na vseh pozicijah bomo lahko uspeli.
In res je dragi politiki. Slovenija, to je najlepša dežela na svetu in tako jo tudi ohranjajte."



Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh