Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Slovenski čas in totalitarizem

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 25. 08. 2017 / 06:57
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:37
Ustavi predvajanje Nalaganje
Slovenski čas in totalitarizem

Slovenski čas in totalitarizem

Uvodnik namenjamo spominu na žrtve totalitarnih režimov, totalitarizem pa je tudi tema tokratnega osrednjega pogovora.

Skupaj s 35. številko Družine je izšla 88. številka priloge za družbo in kulturo Slovenski čas. Uvodnik tokrat namenjamo spominu na žrtve totalitarnih režimov, o totalitarizmu pa je v osrednjem pogovoru nekaj misli podala predsednica vladne komisije za izvajanje zakona o popravi krivic, Majda Pučnik Rudl. Pišemo še o vroči politični jeseni v Sloveniji in predstavljamo nekatere poudarke za nadaljnjo razpravo o slovensko-hrvaški meji. Brane Senegačnik v kolumni razmišlja o sodobni poljski lirični poeziji in njeni povezavi z dogajanjem v svetu.


Foto: Tatjana Splichal

Zanimivo branje ponujata prispevek o spomeniku »žrtvam vseh vojn«, ki so ga julija odkrili sredi Ljubljane, in zapis arhitekta o ureditvi grobov žrtev vojne in revolucionarnega nasilja. Peter Vrisk v pogovoru predstavlja idejo solidarnosti in povezovanja ob 145-letnici zadružništva na Slovenskem.

Pišemo tudi o »Vogelnem kamnu«, ilegalnem glasilu krščanskih socialistov iz leta 1942, in o ogroženi kulturni dediščini okoli ljubljanske stolnice. Naš britanski kolumnist Keith Miles tokrat piše o civilni družbi in političnem nadzoru. Prispevek o »socializmu kot rešitvi sveta« govori o oživljanju prežvečenih idej o svetli prhodnosti človeštva, za konec pa predstavljamo še begunsko pot družine Adamič iz Sodražice, ki je v letošnjem poletju dobila knjižni spomenik.

Naj vas pritegne obilica zanimivega branja!

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh