Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Slovenski odbojkarji prek Avstralcev do prve zmage

Za vas piše:
M. M.
Objava: 11. 06. 2022 / 08:20
Oznake: Slovenija, Šport
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 11.06.2022 / 08:25
Ustavi predvajanje Nalaganje
Slovenski odbojkarji prek Avstralcev do prve zmage
FOTO: FB Odbojkarska zveza Slovenije

Slovenski odbojkarji prek Avstralcev do prve zmage

Slovenski odbojkarji so na tretji tekmi lige narodov v Brasilii dosegli prvič zmagali zmago. S 3:0 so bili boljši od Avstralcev (-22, -20, -21) boljša od Avstralije.

V prvih dveh krogih so slovenski odbojkarji klonili proti Američanom (0:3) in Brazilcem (1:3). Že nocoj pa jih čaka četrta tekma, ko jih na drugi strani mreže čakajo Kitajci.

Prvič proti matični reprezentanci

Ob Roku Možiču, ki je prispeval kar 17 točk, so v tekmo proti Avstralcem vstopili še Tonček Štern, Jan Kozamernik, Danijel Koncilja, Gregor Ropret, prvič pa sta v reprezentanci od začetka na uradni tekmi zaigrala še Črtomir Bošnjak in prosti igralec Alan Košenina.

Slovenski selektor Mark Lebedew. FOTO: Twitter Odbojkarska zveza Slovenije

Selektor Mark Lebedew je prvič v življenju vodil ekipo proti reprezentanci svoje domovine, po tekmi pa je po navedbah STA povedal: »Bolj kot ne sem si oddahnil, saj je prva zmaga pomembna. Zaigrali smo bolje, iz dneva v dan napredujemo. Fantje so se borili, kot sem pričakoval, na koncu pa so odločile izkušnje in vesel sem tako zase kot za fante, da smo vpisali prvo zmago.«

Zvečer proti Kitajcem

Na prvem turnirju lige narodov v Braziliji našo izbrano vrsto že nocoj ob 23. uri čaka nova tekma. Njihovi nasprotniki bodo Kitajci. V petek zvečer in v noči na danes sta bili odigrani še dve tekmi. Nizozemska je s 3:0 ugnala Iran, Američani pa so bili s 3:2 boljši od Japoncev.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh