Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

SP v odbojki bosta namesto Rusije gostili Slovenija in Poljska

Za vas piše:
Marko Mesojedec
Objava: 15. 04. 2022 / 07:26
Oznake: Šport
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 15.04.2022 / 07:33
Ustavi predvajanje Nalaganje
SP v odbojki bosta namesto Rusije gostili Slovenija in Poljska
Prvenstvo bo potekalo med 26. avgustom in 11. septembrom. FOTO: FB Odbojkarska zveza Slovenije

SP v odbojki bosta namesto Rusije gostili Slovenija in Poljska

Vlada je dala soglasje Odbojkarski zvezi Slovenje, da skupaj s Poljsko vloži kandidaturo pri Mednarodni odbojkarski zvezi za organizacijo letošnjega svetovnega prvenstva v odbojki, ki bi ga morala gostili Rusija.

»Nedolgo zatem, ko smo na Odbojkarski zvezi Slovenije izvedeli, da je FIVB Rusiji odvzela svetovno prvenstvo in začela iskati novega organizatorja, smo izkazali interes za izvedbo enega dela prvenstva, vse skupaj pa se je odvilo v zadnjih petih dneh,« je pojasnil predsednik Odbojkarske zveze Slovenije (OZS) Metod Ropret.

Po superfinalu evropske lige še svetovno prvenstvo

Potem, ko je Evropska odbojkarska konfederacija sporočila, da bo Ljubljana organizatorica prestižnega superfinala evropske lige prvakov in prvakinj, »je z Mednarodne odbojkarske zveze (FIVB) zdaj prišla še novica, da bo Slovenija skupaj s Poljsko gostila letošnje svetovno prvenstvo za moške,« so v prvem odzivu povedali na OZS.

Vlada bo dodelila dva milijona evrov za kotizacijo

Če bo Odbojkarska zveza Slovenije pridobila organizacijo omenjenega svetovnega prvenstva, »bo Vlada Republike Slovenije zagotovila sredstva v višini 2 milijona evrov za plačilo kotizacije - garancije za izvedbo tega prvenstva. Vlada bo ta sredstva zagotovila iz sredstev splošne proračunske rezervacije Republike Slovenije za leto 2022,« so sporočili po včerajšnji dopisni seji vlade.

Slovenska odbojkarska reprezentanca je doslej osvojila tri srebrna odličja na evropskih prvenstvih.

Meseci trdega dela

»Tako veliki dogodki vselej presegajo zmožnosti športnih zvez, zato smo veseli, da smo bili deležni podpore slovenske vlade. Tako je povsod po svetu, brez tega dandanes enostavno ne gre več. Pred nami so meseci trdega dela. Imamo dobro in utečeno ekipo, imamo veliko izkušenj in kot vedno za nami stoji tudi Mestna občina Ljubljana. Novega izziva se veselimo in se ga ne bojimo,« je še dodal Ropret.

Finale in polfinale na Poljskem

Na Poljskem so poleg finala in obeh polfinalnih tekem predvideni še dve tekmi osmine finale in četrtfinalna dvoboja. Slovenski del svetovnega prvenstva bo potekal v Stožicah, poleg obračunov v skupini, v kateri bo nastopila domača reprezentanca, pa bo slovenska prestolnica gostila še eno od tekmovalnih skupin.

Janša: »Odgovornost naj prevzame ruski agresor«

»Mednarodna odbojkarska zveza je prepoznala velike športne zmogljivosti naših držav in našo vlogo pri spopadanju z grozodejstvi ruskega agresorja, ki smo jim priča v Ukrajini,« je dejal premier Janša in dodal: »Glede na trenutne politične okoliščine dogodek seveda ne more potekati več v Rusiji. Tega nikoli ne bi smeli dovoliti. Zato smo se odločili, da ga organiziramo drugje. Glavni nagib za našo odločitev je bila naša želja, da odgovornost prevzame ruski agresor, in ne preostali športni svet.«

Kupi v trgovini

120 - Šport in krščansko življenje
Cerkveni dokumenti
10,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh