Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Slovesna razglasitev jubilejnega leta na praznik Gospodovega vnebohoda

Za vas piše:
M.M.Š.
Objava: 13. 04. 2024 / 15:10
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 14.04.2024 / 19:01
Ustavi predvajanje Nalaganje
Slovesna razglasitev jubilejnega leta na praznik Gospodovega vnebohoda
Papež Frančišek v vatikanski baziliki sv. Petra na binkošti 2022. FOTO: Vatican Media

Slovesna razglasitev jubilejnega leta na praznik Gospodovega vnebohoda

Papež Frančišek bo na praznike Gospodovega vnebohoda, binkošti in Svete Trojice obhajal slovesna bogoslužja v vatikanski baziliki oz. na Trgu sv. Petra, so sporočili z Urada za papeške bogoslužne slovesnosti.

Na slovesni praznik Gospodovega vnebohoda 9. maja bo papež v baziliki sv. Petra vodil druge večernice, med katerimi bo prebrana bula o razglasitvi jubilejnega leta 2025. Na ta dan sicer obeležujemo Jezusov vnebohod štirideset dni po vstajenju.

Deset dni pozneje, 19. maja, bo sveti oče vodil slovesno somaševanje v vatikanski baziliki na binkoštno nedeljo: ta dan se spominjamo prihoda Svetega Duha. Čez teden dni, na slovesni praznik Svete Trojice, pa bo papež znova obhajal evharistično bogoslužje na Trgu sv. Petra. 26. maja bomo obhajali tudi prvi svetovni dan otrok.

Svetovni dan otrok bomo obhajali na predlog devetletnega Alessandra, ki je papežu izrazil željo, da bi se na podoben način kot mladi srečevali tudi otroci.

Svetovni dan otrok bomo obhajali na predlog devetletnega Alessandra, ki je v oddaji »Popecast« s papežem Frančiškom pred zadnjim svetovnim dnevom mladih v Lizboni izrazil željo, da bi se na podoben način srečevali tudi otroci. Papež je predlog z navdušenjem sprejel in decembra 2023 pobudo tudi uradno napovedal.

Na programu papeževih obveznosti v letošnjem aprilu je še pastoralni obisk v Benetkah: 28. aprila svetega očeta pričakujejo na Beneškem bienalu.

Nalaganje
Nazaj na vrh