Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Slovesno bogoslužje s stodvajsetimi gosti za papežev rojstni dan

Za vas piše:
Kathpress/M.Š.
Objava: 17. 04. 2012 / 07:45
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Slovesno bogoslužje s stodvajsetimi gosti za papežev rojstni dan

Benedikt XVI. je včeraj sprejel tudi predsednika bavarske vlade Seehoferja, večjih slovesnosti ob 85. rojstnem dnevu pa na izrecno papeževo željo ni bilo.

Papež Benedikt XVI. je svoj 85. rojstni dan včeraj v Vatikanu obhajal s slovesnim bogoslužjem. Mašo v Pavlinski kapeli Apostolske palače, kjer se je zbralo okoli sto dvajset gostov, je sveti oče daroval skupaj s svojim bratom Georgom Ratzingerjem, vatikanskim državnim tajnikom Tarcisiem Bertonejem, münchenskim nadškofom kardinalom Friedrichom Wetterjem, ki je na tem položaju nasledil Josepha Ratzingerja, škofi ‘Freisinške konference’ (z Bavarske, s Porenje-Pfalške in Posarja), ter s predsednikom Nemške škofovske konference, nadškofom Robertom Zollitschem. V zelo osebnem prostem nagovoru se je Benedikt XVI. zahvalil svojim staršem, predvsem pa Bogu, ki ga z zaupanjem spremlja skozi življenje. Prisotnim je razodel, da je njegov rojstni dan obenem tudi obletnica njegovega krsta, tistega dne pa so obhajali veliko soboto, dan, na katerega je naznanjeno vstajenje.

Opoldne se je sveti oče sestal s predsednikom bavarske vlade Horstom Seehoferjem. Večjih slovesnosti ob njegovem 85. rojstnem dnevu na izrecno papeževo željo ni bilo. Včerajšnji ponedeljek je bil običajen delovni dan, morda le malce bolj ‘bavarsko’ obarvan, kot je napovedal papežev osebni tajnik Georg Gänswein.

Med številnimi ljudmi, ki so svetemu očetu včeraj izrekli iskrene čestitke, sta bila tudi dekan kardinalskega kolegija Angelo Sodano in predsednik Italijanske škofovske konference kardinal Angelo Bagnasco. Kardinal Bagnasco je Benediktu XVI. v telegramu zaželel ‘dolg pontifikat na Petrovem prestolu’, pohvalil njegov nauk in mu zaželel ‘neutrudno vodenje vesoljne katoliške Cerkve’.

Kupi v trgovini

Življenjske težave
Drugi priročniki
4,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh