Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Slovesnosti ob slovesu od nadškofa Tutuja

Za vas piše:
M. M.
Objava: 30. 12. 2021 / 11:14
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.12.2021 / 11:25
Ustavi predvajanje Nalaganje
Slovesnosti ob slovesu od nadškofa Tutuja
Južnoafriškega škofa bodo pokopali v soboto. FOTO: Wikipedia

Slovesnosti ob slovesu od nadškofa Tutuja

Ob smrti umrlega nadškofa Desmonda Tutuja v Južni Afriki potekajo številne slovesnosti. Danes in jutri se bodo ljudje lahko poslovili od njega v katedrali v Cape Townu, kjer leži krsta z njegovim truplom.

Krsto s Tutujevimi posmrtnimi ostanki so danes prinesli v katedralo v Cape Townu, v kateri je kot anglikanski nadškof deloval tudi sam. Krsto je neslo šest anglikanskih duhovnikov, zanjo pa je hodila Tutujeva soproga Leah, navajanje francoske tiskovne agencije AFP povzema STA.

Številni prihajajo v katedralo

Krsta s Desmondom Tutujem bo v katedrali v središču mesta ležala danes in jutri. Ker so se bali, da bi ob prevelikem navalu ljudi lahko prišlo do stampeda, so možnost slovesa podaljšali na dva dni. Številni sicer v katedralo, kjer polagajo cvetje in se vpisujejo v žalno knjigo, prihajajo že vse od nedelje.

Medverska slovesnost

V sredo je v mestni hiši v Cape Townu potekala medverska slovesnost, na kateri so z molitvami sodelovali krščanski, budistični, judovski in muslimanski verski voditelji ter vodja tradicionalne afriške veroizpovedi. Slovesnost je minila v znamenj glasbe, plesa in živih barv, udeležili pa so se je Tutujevi sorodniki in politiki.

Pokop v soboto

Truplo nadškofa, ki je umrl konec minulega tedna, bodo upepelili in žaro s pepelom pokopali v soboto v njegovi nekdanji župniji, kjer je dolga leta deloval. Pogreb bo glede na njegove želje skromen, zaradi omejitev za zajezitev koronavirusa pa se bo pogreba lahko udeležilo zgolj 100 ljudi.

Nalaganje
Nazaj na vrh