Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

SLS podprla dr. Anžeta Logarja

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 14. 10. 2022 / 07:05
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 14.10.2022 / 07:22
Ustavi predvajanje Nalaganje
SLS podprla dr. Anžeta Logarja
SLS pod vodstvom novega predsednika Marka Balažica (levo) je v predsedniškem boju podprla dr. Anžeta Logarja. FOTO: SLS in Tatjana Splichal

SLS podprla dr. Anžeta Logarja

Zunajparlamentarna Slovenska ljudska stranka (SLS) pod novim vodstvom predsednika Marka Balažica v tokratni predsedniški kampanji podpira kandidata dr. Anžeta Logarja.

Predsednik SLS Marko Balažic je že v začetku avgusta v pogovoru za spletno Družino napovedal, da predsedniške volitve stranke zagotovo ne bodo zaobšle, so pa tedaj še kolebali, ali se bodo v tekmo podali z lastnim kandidatom ali s podporo komu od že obstoječih. Tedaj so se kot možni kandidati omenjali tudi Alojz Kovšca, dr. Ernest Petrič in Andrej Magajna, vsi člani ali simpatizerji gibanja Povežimo Slovenijo, na čelu katerega je bila na aprilskih parlamentarnih volitvah prav SLS.

Uteleša to, kar Slovenija ta hip potrebuje

Naposled so se v SLS odločili, da svojega kandidata ne bodo imeli, se je pa nanje s prošnjo za podporo obrnilo več kandidatov. Po tehtnem premisleku in skozi demokratične procese so v stranki sklenili, da bodo podprli neodvisnega kandidata s podporo SDS dr. Anžeta Logarja, ki da »uteleša tisto, kar Slovenija ta hip potrebuje: pogled, usmerjen v človeka, zavedanje, da v funkciji predsednika RS predstavlja vse Slovenke in Slovence, ter izkušenost v mednarodnih zadevah v času, ki terja jasen pogled«. Prav tako ima, tako Balažic, dr. Logar potencial, da skupaj z mladimi obrazi novega vodstva SLS v Slovenijo desno od sredine doprinese novo energijo.

Kdo podpira koga?

Tako ima dr. Logar podporo dveh strank (SDS in SLS), enako kot druga neodvisna kandidatka dr. Nataša Pirc Musar (Piratska stranka in Stranka mladih – zeleni Slovenije). Dr. Milan Brglez je kandidat dveh strank, koalicijskih SD in Svobode, ostali štirje pa kandidati po ene stranke: Janez Cigler Kralj in Miha Kordiš parlamentarnih NSi oziroma Levice, dr. Vladimir Prebilič in Sabina Senčar pa zunajparlamentarnih Vesne – zelene stranke oziroma Resni.ce. Prvi krog predsedniških volitev bo v nedeljo, 23. oktobra 2022.

Nalaganje
Nazaj na vrh