Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Sneg v Sveti deželi in na Bližnjem vzhodu [VIDEO]

Za vas piše:
M. M.
Objava: 27. 01. 2022 / 18:24
Oznake: Svet
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 27.01.2022 / 18:30
Ustavi predvajanje Nalaganje
Sneg v Sveti deželi in na Bližnjem vzhodu [VIDEO]
Sneg je pobelil Sveto deželo. FOTO: zajem zaslon/YouTube

Sneg v Sveti deželi in na Bližnjem vzhodu [VIDEO]

Medtem ko v naših krajih po nižinah na zimo spominjajo le temperature, pa je nekatera območja, ki so veliko bolj južno od nas, presenetil sneg, kar je prava redkost. Nekateri so ga morda videli prvič.

Zimska nevihta s snežno odejo je presenetila Izrael, palestinska ozemlja in širši Bližnji vzhod. Po podatkih izraelske meteorološke službe je v Jeruzalemu čez noč zapadlo od 15 do 25 centimetrov snega. Kot poroča STA, ki pri tem povzema francosko tiskovno agencijo AFP, so ta območja zajele tudi nenavadno nizke temperature.

Sneg prekril kupolo mošeje

Snežne nevihte so obilo preglavic zlasti v prometu že povzročile v Atenah in Istanbulu, sneženje pa je tokrat zajelo tudi tista območja, kje poleti vlada prava vročina. V ulicah obzidanega starega mestnega jedra Jeruzalema so se najmlajši kepali, sneg pa je zjutraj prekril tudi zlato kupolo mošeje Al Aksa.

Številne ceste in šole zaprte

Glavne avtoceste, ki vodijo v Jeruzalem s severa, juga in zahoda so bile zjutraj zaprte, snežne službe pa so vso noč čistile ceste v mestu. Šole v Jeruzalemu in na severu Izraela so bile zaprte, tako da so se otroci lahko igrali na snegu in kepali. Sneg je prekril tudi višje predele okupiranega Zahodnega brega

Snežna odeja ne bo vztrajala

Kot je sporočilo izraelsko elektropodjetje, je bila poraba električne energije zaradi ogrevanja čez noč rekordna. Snežna odeja pa naj ne bi trajala dolgo, saj so za prihodnje dni napovedane višje temperature. Jutri in v soboto je za Jeruzalem napovedan dež s temperaturami do 10 stopinj Celzija, od nedelje dalje pa bo sončno s še višjimi temperaturami.

Kupi v trgovini

Razprodano
Poletje na snegu
Proza
14,04€
Nalaganje
Nazaj na vrh