Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Sodelavec sedmih papežev

Za vas piše:
K. H.
Objava: 20. 02. 2019 / 07:44
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 22.02.2019 / 09:59
Ustavi predvajanje Nalaganje
Sodelavec sedmih papežev

Sodelavec sedmih papežev

Stoletni kardinal iz Kolumbije je dopolnil 100 let. Na slavju je bil tudi Slovenec Matjaž Roter.

V ponedeljek, 18. februarja, je dopolnil sto let trenutno najstarejši kardinal vesoljne Cerkve, José de Jesús Pimiento Rodríguez, upokojeni nadškof Manizalesa. Na nunciaturi v Bogoti, kjer deluje slovenski duhovnik Matjaž Roter, je jubilej praznoval 8. februarja. Bog vas blagoslovi kličemo najstarejšemu kardinalu vesoljne Cerkve tudi Slovenci! (več o kardinalu, ki se je udeležil vseh štirih zasedanj II. vatikanskega zbora in je bil sodelavec sedmih papežev, pa v novi tiskani številki Družine)


Slavljenec, 100-letni kardinal Jesús Pimiento Rodríguez in slovenski diplomat pri Svetem sedežu Matjaž Roter na nunciaturi v Bogoti.

Kardinal Pimiento je eden od poslednjih še živečih koncilskih očetov, ki so se udeležili vseh štirih zasedanj II. vatikanskega vesoljnega cerkvenega zbora. Po besedah Roterja je "še vedno zelo aktiven in plodovit v pastoralnem in duhovnem poslanstvu Cerkve. Redno sodeluje na zasedanjih škofovske konference, se udeležuje različnih slovesnosti, predvsem pa veliko časa nameni molitvi za blagoslov poslanstva Cerkve. Jasnost in zvesta predanost Cerkvi sta njegovi odliki."

V okviru plenarnega zasedanja kolumbijskega škofovske konference, 6. februarja, je bilo v Bogoti osrednje slavje kardinalovega 100. rojstnega dneva. Kolumbijski škofje, skupaj s sodelavci, so kardinalu voščili ter se mu zahvalili za pričevanje njegovega krščanskega in škofovskega življenja.

Več o kardinalu:
https://www.druzina.si/ICD/spletnastran.nsf/clanek/najstarejsi-kardinal-na-svetu-dopolnil-100-let





Ob 100. rojstnem dnevu je kardinal odgovarjal na vprašanja številnih novinarjev (foto Matjaž Roter)

Kupi v trgovini

Oče, zgodi se tvoja volja
Molitveniki
1,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh