Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Sodelovati ali zmagati?

Za vas piše:
Marija Mezeg
Objava: 11. 05. 2014 / 17:37
Oznake: Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:14
Ustavi predvajanje Nalaganje

Sodelovati ali zmagati?

Na dobrodelnem teku Wings for life sem bila presenečena že na startu.

Pomlad je čas, ko se zaradi ugodnih vremenskih razmer začne organizacija različnih športnih tekmovanj, s katerimi naj bi organizatorji ljudi spodbujali k zdravemu načinu življenja, druženju in dobrodelnosti.

Ker zelo rada tečem, sem se v začetku meseca maja udeležila tekaške prireditve Wings for life World Run, katere končni finančni izkupiček je namenjen raziskavam pri odkrivanju novega zdravila za zdravljenje poškodb hrbtenjače. Članek o teku si lahko prebral tudi v prejšnji številki Družine. Pričakovala sem, da bomo vsi prijavljeni tekači stopili skupaj ter se enotno podali na začrtano preizkušnjo, vendar sem že na samem startu obstala brez besed. Skupina vrhunskih športnikov, ki se je pomešala med preostale tekmovalce, si je poskušala s prerivanjem izboriti najboljši startni položaj ter se pri tem glasno hvalila o rezultatih, ki jih je dosegla na preteklih tekmovanjih. Ob vsem tem sem ugotovila, da je mogoče za lasten ugled in boljši položaj v družbi izkoristiti tudi pojem dobrodelnosti. Vse to mi je dalo misliti in začela sem se spraševati, ali se morda nisem tudi sama udeležila tega dogodka zgolj zato, da bi poskušala doseči čimboljši rezultat. Po premisleku sem si pred startom obljubila, da bom tekla izključno zato, da prispevam svoj delež pri odkrivanju novega zdravila.

Na koncu sem bila prijetno presenečena, saj sem zaradi dobrega namena pretekla več kot sem si sprva zastavila, prehitela znanega slovenskega športnika in doživela nepozaben občutek sreče.

Če dobro pomisliš, lahko torej ugotoviš, da se smisel dobrodelnih športnih tekmovanj ne skriva v »kronanju« zmagovalca temveč v povezanosti in enotnosti vseh tekmovalcev. Pomembno je sodelovati in ne zmagati!

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh