Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Sodišče zavrnilo pritožbo o prepovedi nošenja križa

Objava: 15. 02. 2010 / 09:41
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:08
Ustavi predvajanje Nalaganje

Sodišče zavrnilo pritožbo o prepovedi nošenja križa

Po mnenju sodišča se uslužbenki ‘British Airways’ ni zgodila krivica

Uslužbenka britanske letalske družbe ‘British Airways’ je bila neuspešna v svoji zahtevi, da bi lahko tudi med delovnim časom okoli vratu nosila verižico s križcem. Sodnik je pri svoji odločitvi upošteval predhodno razsodbo, ki v prepovedi ni ugotovila verske diskriminacije, je minuli konec tedna poročal britanski BBC. Tožnica Nadia Eweida zdaj razmišlja o tem, ali bi svojo pritožbo prenesla še na vrhovno sodišče.

Zagovornica Eweidove, odvetnica britanske organizacije za človekove pravice ‘Liberty’, je razsodbo označila kot ‘veliko razočaranje’. Po njenem mnenju je to vsekakor primer, ki bi ga moralo obravnavati vrhovno sodišče. Vsi upamo, da se bo najvišje sodišče v Veliki Britaniji zavzelo za dolgoletno tradicijo verske strpnosti v sodobni pravni praksi, je izjavila odvetnica Corinna Ferguson.

Eweidova, pripadnica binkoštne Cerkve, je septembra 2006 zapustila svoje delovno mesto, potem ko je delodajalec od nje zahteval, da sname ali pa zakrije srebrno verižico s križcem, ki jo je nosila okoli vratu. Po uvedbi novih uniform pri letalski družbi se je čez leto dni vrnila na delo.

V svojem zagovoru ob pritožbi na nošenje križa je Eweidova poudarila, da muslimani in sikhi brez težav smejo nositi oblačila, ki prav tako označujejo njihovo vero. Zato se ji zdi diskriminatorno, da morajo kristjani skrivati simbole svoje vere.

Na fotografiji: Nadia Eweida

Kupi v trgovini

Molitev na pet prstov
Molitveniki
2,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh