Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Šolarji zbirajo za ‘Steffla’

Objava: 07. 10. 2010 / 08:11
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:06
Ustavi predvajanje Nalaganje

Šolarji zbirajo za ‘Steffla’

Na Dunaju bo ob koncu tedna potekala tradicionalna nabirka za obnovo katedrale svetega Štefana.

Nabirka za ‘Steffla’: 8., 9. in 10. oktobra bo na dunajskih ulicah na tisoče šolarjev mimoidoče spodbujalo, naj po svojih močeh darujejo za obnovitvena dela na katedrali svetega Štefana, ki stoji v središču avstrijske prestolnice. Vsakoletna ulična nabirka za stolno cerkev je že dolga leta sestavni del dejavnosti za ohranitev ‘ene najlepših gotskih katedral na svetu’, so sporočili s Tiskovnega urada dunajske nadškofije. Prihodnjo soboto pa bo v gradbenem prostoru ob katedrali tudi dan odprtih vrat.

Dečki in deklice, ki pomagajo pri nabirki za mestno stolnico, se na ulice podajo opremljeni z dovoljenji za zbiranje denarja, zapečatenimi skrinjicami za darove in zahvalnimi nalepkami za darujoče. Na ta način tudi sami prispevajo k ohranitvi in obnovi katedrale svetega Štefana. V lanskem letu so z ulično nabirko zbrali več kot triintrideset tisoč evrov.

Vse, ki si želijo ustvariti sliko o obnovitvenih delih in o tehnikah vzdrževanja kipov, pa vabijo v gradbeni prostor ob katedrali, kjer bo v soboto, 9. oktobra, med deseto dopoldan in četrto popoldan moč pokukati v zakulisje tega zahtevnega projekta.

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh