Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Sonja Majal, dobri človek iz Rač

Za vas piše:
Barbara Kastelec
Objava: 21. 11. 2014 / 11:02
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:20
Ustavi predvajanje Nalaganje
Sonja Majal, dobri človek iz Rač

Sonja Majal, dobri človek iz Rač

Na letošnji prireditvi »Ljudje odprtih rok« je bila za dobrega človeka leta 2014 izbrana Sonja Majal, voditeljica župnijske Karitas iz Rač.
Na letošnji prireditvi »Ljudje odprtih rok«, ki jo že 21. leto zapored pripravljajo na uredništvu Naše žene, je bila za dobrega človeka leta 2014 izbrana Sonja Majal, voditeljica župnijske Karitas iz Rač. Zahvalne listine je v Narodni galeriji 20. novembra prejela iz rok Marte Krpič, urednice revije in Martine Vuk, državne sekretarke na ministrstvu za delo družino in socialne zadeve.

Sonja Majal čuti človeško stisko (na fotografiji levo).

Sonja, ki je že vrsto let tajnica na osnovni šoli Antona Ingoliča v Spodnji Polskavi, je tista, »ki začuti stisko ljudi že ob kratkem srečanju. Zna poslušati in prisluhniti, tudi mladim, in že najmlajši vedo, da bodo z njeno pomočjo zmogli priklicati starše, kadar zbolijo, najti copate, izgubljene ključe od šolske omarice, in bodo od nje odšli z zagotovilom, da bo še vse dobro,« so povedali v obrazložitvi in poudarili, da je dragocena kot voditeljica župnijske Karitas, ki jo vodi tretje leto.

Na prireditvi so izbrali še darovalca leta – Enesa Musića iz Dobrunj pri Ljubljani, ki na mesec razda 300 do 500 malic, izjemno osebnost – Ahmeda Pasića z Jesenic in njegovo pobudo Ejga – za lepše Jesenice, ki je s 120 akcijami v lanskem letu polepšala življenje v železarskem mestu, in dobrotnika leta – Jonatan Prijatelj, Društvo staršev otrok z rakom iz Ljubljane, ki je v pomoč tistim 50 do 60 otrokom in njihovim staršem letno, ki zbolijo za rakom.

Zaradi takih posameznikov po besedah urednice Krpičeve »svet hitreje spreminja na bolje«, zato si za svoje delo zaslužijo priznanje. Prireditev je tradicionalno povezovala Ida Baš, za uglašeno petje sta poskrbela Severa in Gal Gjurin.

Kupi v trgovini

Molitev na pet prstov
Molitveniki
2,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh