Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Španija: Lažnemu duhovniku naložena pokora s peš romanjem

Za vas piše:
M. M. Š. / Kathpress
Objava: 10. 05. 2013 / 07:37
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Španija: Lažnemu duhovniku naložena pokora s peš romanjem

Semeniščnik iz Ekvadorja je bil leta 2006 s ponarejenimi dokumenti imenovan za župnika neke španske župnije.

Lažni duhovnik je v neki skupnosti na jugu Španije več let skrbel za duhovne potrebe tamkajšnjih vernikov. Kot je v svoji spletni izdaji poročal španski časnik 'Diario de Sevilla', je bil omenjeni moški, semeniščnik iz Ekvadorja, na položaj tamkajšnjega župnika imenovan leta 2006 na podlagi ponarejenih dokumentov. Na škofijskem sedežu se je predstavil kot duhovnik, pristojni pa so ga imenovali za vodjo župnije Alcala de Guadaira. Lažni duhovnik sicer ni bival v župniji in za svoje 'služenje' ni prejemal plačila. Njegova prevara je bila razkrita v preteklem letu, kot je poročala nemška katoliška agencija KNA.

Nadškof v Sevilli, Juan Jose Asenjo, je možu naložil pokoro v obliki 25 km dolgega peš romanja do Marijinega svetišča "Nuestra Senora de Consolacion" v mestu Utrera. Kot so še sporočili s tamkajšnje škofije, je bila 'storilcu' izrečena prepoved udeležbe na kakršnih koli cerkvenih slavjih. Vse mašne in druge darove, ki jih je prejel v šestih letih svojega 'delovanja', mora Ekvadorčan vrniti škofiji.

Zakrament svetega krsta in sklenitev zakonske zveze sta po cerkvenem pravu veljavna tudi v primeru, če ju podeli oziroma opravi lažni duhovnik. Obhajanje bogoslužij, odveza po spovedi in birma pa so v tem primeru neveljavni, saj jih lahko podeljuje le posvečena oseba.

Nadškof Asenjo je kazen lažnemu duhovniku izrekel po posvetu z vatikansko Kongregacijo za nauk vere', storilec pa naj bi se po navedbah medijev za svoje početje že 'iskreno pokesal'.

Foto: splet

Kupi v trgovini

Kako zagovarjati vero brez povzdigovanja glasu
Družbena vprašanja
19,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh