Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Španski časnikar »Lolo« bo blažen

Objava: 08. 03. 2010 / 07:49
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:07
Ustavi predvajanje Nalaganje

Španski časnikar »Lolo« bo blažen

Španski škof Ramon del Hoyo Lopez (škofija Jaen) je objavil novico, da so mu z vatikanskega državnega tajništva poslali sporočilo, da bo španski časnikar Manuel Lozano Garrido, znan pod vzdevkom »Lolo«, razglašen za blaženega 12. junija v svojem domačem kraju – Linaresu.

Škof se je že zahvalil papežu Benediktu XVI., ki je decembra lani potrdil priznanje čudežne ozdravitve na priprošnjo kandidata za blaženega Rogelia de Hara Sagre, ki je leta 1972, ko je bil star dve leti, ozdravel za zelo hudo boleznijo. Čestital je Lolovim sorodnikom in prijateljem Lolove zveze, ki se je zavzela za Lolovo prištetje k blaženim. »Beatifikacija laiške osebe s tako bogatim duhovnim profilom, kakršnega je premogel Manuel Lozano Garrido, je previdnostna in čudovita priložnost,« je poudaril škof. Lolo je namreč »zgled svetosti«.

Manuel Lozano Garrido (Lolo) se je rodil 9. avgusta 1920 v Linaresu v Španiji, umrl je 3. novembra 1971. Že v mladih letih se je pridružil Katoliški akciji. Med špansko državljansko vojno je skrivaj prinašal obhajilo zapornikom, dokler ga niso prijeli in zaprli. Kot časnikar je pisal za dnevnik Ya, reviji Telva in Vida Nueva ter Associated Press. Leta 1942 je zbolel za spondilitisom, zaradi katerega je postal invalid. Leta 1962 je oslepel. Kljub temu je nadaljeval s pisanjem, dobil visoka priznanja za časnikarske dosežke, kot je nagrada Bravo. Leta 1956 je ustanovil revijo za slepe Sinaj. Je tudi avtor devetih knjig, ki jih je narekoval sestri Luciji in prijateljem.

Kupi v trgovini

Novo
Konec krščanske civilizacije
Filozofija in esejistika
22,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh