Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Splav po 23. tednu nosečnosti?

Objava: 06. 05. 2009 / 08:22
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:08
Ustavi predvajanje Nalaganje

Splav po 23. tednu nosečnosti?

Nemški politiki iščejo kompromis za splav po 23. tednu nosečnosti

Nemški politiki ponovno iščejo kompromis pri spremembi zakona o legalizaciji splava po 23. tednu nosečnosti. Kerstin Griese, članica nemških socialnih demokratov, je v svoji izjavi za javnost pojasnila, da še vedno ‘obstajajo velike vsebinske razlike med predlaganimi zakonskimi osnutki’. To velja predvsem za zakonsko predpisan tridnevni rok, v katerem imata bodoča starša čas za razmislek, preden sprejmeta dokončno odločitev glede umetne prekinitve nosečnosti. Upoštevanje roka je obvezno v primeru predporodne diagnoze telesne ali duševne okvare zarodka.

Nemški parlamentarci naj bi svojo odločitev sprejeli najkasneje 14. maja. Poslanci pri svoji odločitvi niso zavezani direktivi svojih strank, temveč se lahko odločijo po svoji vesti.

Poslanci štirih strank, socialnih demokratov, krščanskih socialistov, liberalnih demokratov in zelenih, zagovarjajo sredi aprila doseženi zakonski osnutek, ki temelji na treh izhodiščih. Novi zakon naj bi po njihovem predpisoval obvezen tridnevni premislek med predporodno diagnozo in morebitnim posegom, obvezen posvet z zdravnikom in pravico do posveta za nosečnice.

Poslanka socialnih demokratov Christel Humme je predstavila svoj osnutek zakona, v katerem nasprotuje časovno omejenemu roku za razmislek in več pozornosti namenja svetovalnemu delu z nosečnicami. Poslanka je dolgo časa nasprotovala kakršnikoli spremembi obstoječega zakona.

Skupina poslancev na čelu s poslanko socialnih demokratov Griesejevo pa je po njenih besedah pripravljena sprejeti nove vidike, če bi bilo to potrebno. Griesejevi se zdi pomembna možnost tridnevnega roka za razmislek; pogovori v posvetovalnici, ki jim je bila priča minuli teden, so ji pokazali, da bodoči starši, ki razmišljajo o prekinitvi nosečnosti, ta čas resnično potrebujejo.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh