Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Spletna premiera filma Kraljica miru

Janez Porenta
Za vas piše:
Janez Porenta
Objava: 27. 12. 2020 / 18:51
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 27.12.2020 / 19:07
Ustavi predvajanje Nalaganje
Spletna premiera filma Kraljica miru

Spletna premiera filma Kraljica miru

Igrano-dokumentarni film o svetišču na Kureščku je nastal v Studiu Siposh (V ŽIVO ob 20. uri).

Kraljica miru je film o svetišču na Kureščku. FOTO: zajem zaslona



Neverjetna življenjska zgodba posameznika, ki se razvije vse od vojaške kariere po 2. svetovni vojni pa do duhovniškega posvečenja. In sredi te vihre na mogočen in poseben način stoji – romarski kraj. Kurešček bi v človeškem spominu še naprej tonil v pozabo, a bil je klic, ki Francetu Špeliču ni dal miru. Filmska pripoved o človeku, ki je vero ohranil in je vera ohranila njega.

Znameniti prizori, ki popeljejo v davno preteklost, zgodba o nekoč že pozabljenem romarskem kraju in veri, ki ne ugasne – vse to si bo mogoče danes, v nedeljo, 27. decembra 2020, ob 20. uri ogledati v drugi spletni premieri slovenskega filma na kanalih Studia Siposh, pa tudi na Družinini spletni strani.



Pri dobre pol ure dolgem igrano-dokumentarnem filmu Kraljica miru o svetišču na Kureščku so sodelovali David Sipoš kot producent in sorežiser, Vid Planinc kot scenarist in sorežiser in skladatelj Tim Žibrat. »Ker Slovenci radi romamo, verjamem, da bodo tisoči v nedeljo zvečer poromali z nami na Kurešček. Film bo ta večer na Kurešček pripeljal množico romarjev,« je v pogovoru za Družino poudaril Sipoš.

Studio Siposh sicer želi do gledalcev ponesti bogato slovensko in krščansko dediščino svojih prednikov. Pastir (2015), Kaplja na vedru (2016), Goreči škof (2017), Srce se ne boji (2019) in Tihi večeri (2020) so ključni projekti, s katerimi je studio ustvarjal slovensko katoliško filmsko produkcijo in jo ponesel tudi v svet.

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh