Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Spletni kongres ob 40. obletnici prvih prikazovanj v Medžugorju

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 15. 01. 2021 / 09:32
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 15.01.2021 / 10:26
Ustavi predvajanje Nalaganje
Spletni kongres ob 40. obletnici prvih prikazovanj v Medžugorju

Spletni kongres ob 40. obletnici prvih prikazovanj v Medžugorju

Naslov srečanja »Medžugorje – zgled nove evangelizacije za svet«.

FOTO: Facebook/Deutschsprachiges Zentrum für Medjugorje

Ob 40. obletnici prvih Marijinih prikazovanj v Medžugorju konec letošnjega januarja prirejajo mednarodni spletni kongres. Udeleženci bodo zasedali 30. in 31. januarja pod naslovom »Medžugorje – zgled nove evangelizacije za svet«, kot po navedbah avstrijskega Kathpressa sporoča nemško združenje za Medžugorje s sedežem v mestu Beuren. Večerni molitveni program srečanja bodo neposredno prenašali iz župnijske cerkve v Medžugorju.

Na programu spletnega srečanja so pričevanja vernikov, predavanja in glasba. Med govorci napovedujejo poljskega nadškofa Henryka Hoserja, apostolskega vizitatorja v Medžugorju, augsburškega škofa Bertrama Meierja, banjaluškega škofa Franja Komarico, podjetnika Huberta Liebherra, medžugorskega župnika p. Marinka Sakoto in enega od vidcev. Prireditelji pričakujejo več sto tisoč udeležencev, kot so pojasnili, pa bo na voljo tudi simultano prevajanje v več jezikov.

Leta 1981 je šest otrok v Medžugorju poročalo, da se jim je med pašo ovac prikazala Božja Mati Marija. Po navedbah zdaj že odraslih vidkinj in vidcev so bila prikazovanja zelo pogosta, danes govorijo že o nekaj deset tisočih. Dokončna odločitev o pristnosti dogodkov v Medžugorju je v papeževih rokah. Frančišek doslej še ni podal končne razsodbe. Leta 2019 je Vatikan umaknil dotlej veljavno prepoved uradnih župnijskih in škofijskih romanj v Medžugorje, kar pa po njihovih navedbah ne pomeni uradnega priznanja prikazovanj. Za to bodo potrebna dodatna preverjanja.


FOTO: https://www.medjugorje-kongress.de/

Kupi v trgovini

Življenjske težave
Drugi priročniki
4,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh