Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Spletni molitveni maraton proti trgovini z ljudmi s papeževim sporočilom

Mojca Masterl Štefanič
Za vas piše:
Mojca Masterl Štefanič
Objava: 08. 02. 2022 / 00:30
Oznake: Cerkev, Molitev, Papež
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 09.02.2022 / 07:15
Ustavi predvajanje Nalaganje
Spletni molitveni maraton proti trgovini z ljudmi s papeževim sporočilom
Sv. Jožefina Bakhita. FOTO: Vatican Media

Spletni molitveni maraton proti trgovini z ljudmi s papeževim sporočilom

Ob današnjem mednarodnem dnevu molitve in premišljevanja v boju proti trgovini z ljudmi se lahko tudi letos pridružite mednarodnemu molitvenemu maratonu.

Projekt, ki ga v petih različnih jezikih in v različnih časovnih pasovih danes v živo predvajajo po vsem svetu, je sad pobude »Talitha Kum« Mednarodnega združenja redovnih predstojnic. Spominski dan, ki ga je leta 2015 razglasil papež Frančišek, v letošnjem letu obhajamo pod geslom »Moč skrbi. Ženske, gospodarstvo in trgovina z ljudmi«, kot v napovedi projekta sporočili z omenjene pobude.

Virtualno molitev na spletni strani pobude danes predvajajo med 9. in 17. uro.

Virtualno molitev na spletni strani pobude danes predvajajo med 9. in 17. uro. Udeleženci prihajajo iz okoli 30 držav. Prireditelji ob tem pozivajo, naj uporabniki družbenega omrežja Twitter ob delitvi vsebin v teh dneh solidarnostno uporabljajo ključnik #PrayAgainstTrafficking. Projektu bo video sporočilo namenil tudi papež Frančišek, ki je o današnjem molitvenem dnevu spregovoril že med nedeljsko opoldansko molitvijo angelovega češčenja 6. februarja.


Danes in jutri, 8. in 9. februarja, v virtualni obliki zaseda tudi mednarodna video konferenca na temo trgovine z ljudmi. Gre za prvo evropsko srečanje »Skupine sv. Marte«, ki je nastala na pobudo papeža Frančiška, združenja visokih cerkvenih predstavnikov in osebnosti iz sveta tožilstva iz več kot 30 držav ter drugih vladnih in nevladnih organizacij. Konference se med drugim udeležujejo evropska koordinatorka za boj proti trgovini z ljudmi Diane Schmitt, direktorica Europola Catherine De Bolle in namestnica vodje vatikanskega dikasterija za razvoj s. Alessandra Smerilli.

Po navedbah Združenih narodov kar okoli 72 odstotkov žrtev trgovine z ljudmi predstavljajo ženske in dekleta.

V Katoliški cerkvi 8. februarja, na god sv. Jožefine Bakhite (1869-1947), nekdanje sužnje iz Sudana, obhajamo mednarodni dan molitve in premišljevanja v boju proti trgovini z ljudmi. »Talitha Kum« je mreža redovnic iz okoli 70 držav, ki se od leta 2009 organizirano borijo proti trgovini z ljudmi, predvsem ženskami in dekleti, ki po navedbah Združenih narodov predstavljajo okoli 72 odstotkov žrtev tovrstnega kriminalnega početja.

Nalaganje
Nazaj na vrh