Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Spodbujeni k usmiljenju

Za vas piše:
Maja Kos
Objava: 28. 07. 2016 / 09:40
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 19.06.2021 / 10:58
Ustavi predvajanje Nalaganje

Spodbujeni k usmiljenju

Škof Jamnik nas je opomnil, da smo na kraju milosti, svetosti, usmiljenja, kjer lahko sami doživimo, kako nas ima Bog rad.

V torek, 26. julija, se je začelo dogajanje v Krakovu. Park Blonia je preplavilo veselje mladih, ki so se srečali na prvem dogodku – otvoritveni maši. Čudovito je biti del te množice, ki združena prepeva himno Svetovnega dneva mladih, lepo je srečevati mlade drugih narodov, se med seboj pozdravljati in občutiti zaupanje v prihodnost človeštva, ko se veselimo drug drugega in skupaj slavimo Boga. Poseben čar pa ima tišina, ki za nekaj trenutkov napolni množico, ko po pridigi in svetem obhajilu duhovnik povabi k nekaj trenutkom premišljevanja v tišini.



Slavje so bogatile številne zastave, ki so plapolale v znamenje povezanosti narodov, ki jih mladi udeleženci predstavljamo. V sredo, 27. julija, pa so sledile prve skupne kateheze Slovencev. Pomožni škof ljubljanske nadškofije Anton Jamnik nas je opomnil, da smo na kraju milosti, svetosti, usmiljenja, na kraju, kjer lahko sami doživimo, kako nas ima Bog rad. Dodal je, da je pomembno najti čas in ga podariti drug drugemu ter Bogu – ravno pogovor z Bogom in z bližnijmi človeka utrdi in mu da moč.



Nadaljeval je z besedami svete Favstine Kowalske: »Usmiljenje je do nas čista, brezpogojna dobrota. Nobenega greha ni tako velikega, da ga Bog ne bi odpustil.« Spodbudil nas je, naj kot sv. Favstina prosimo Boga za usmiljene oči. Da bomo v sočloveku videli lepo in dobro in ga tako tudi gledali. Naj bodo usmiljena naša ušesa, da se bomo med seboj znali poslušati. Naj naš jezik in naša usta prinašajo besede tolažbe in odpuščanja za vsakogar. Naj bodo usmiljene naše roke in noge, ki naj izražajo konkretna dejanja dobrote in služenja bližnjim. Predvsem pa naj bo usmiljeno naše srce. Sv. Favstina je namreč dejala: »Zlorabljali bodo mojo dobroto, a sama se bom zaprla v srce usmiljenega Jezusa.«



Škof nas je spomnil, da je z božjim usmiljenjem močno povezan tudi sv. Janez Pavel ll. Njegova zemeljska pot se je končala na predvečer nedelje božjega usmiljenja, liturgično torej na nedeljo božjega usmiljenja, ki jo je sam razglasil, v čemer lahko vidimo čudovito božjo previdnost.

Katehezi so sledila vprašanja mladih škofu in škofa mladim, nato pa še sveta maša, po kateri smo zapeli še pesem škofu, ki prav danes praznuje rojstni dan.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh