Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Spodnji dom britanskega parlamenta potrdil istospolne zakonske zveze

Za vas piše:
M. M. Š. / Kathpress
Objava: 24. 05. 2013 / 07:02
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:11
Ustavi predvajanje Nalaganje

Spodnji dom britanskega parlamenta potrdil istospolne zakonske zveze

Potrditev lordske zbornice zaenkrat še odprto vprašanje.

Zakon o istospolnih zakonskih zvezah v spodnjem domu britanskega parlamenta preskakuje še zadnje ovire. Po tretjem branju v začetku tega tedna je po navedbah britanske medijske hiše BBC 366 izmed 650 poslancev predlagani osnutek potrdilo, 161 jih je glasovalo proti omenjenemu zakonu. S tem gre zakonska predloga še na glasovanje v lordsko zbornico, ki se po binkoštnem premoru ponovno zbere 3. junija. Po navedbah nemške katoliške agencije KNA odobritev zakona v zgornjem domu britanskega parlamenta ne velja za povsem gotovo.


Konzervativna stranka predsednika britanske vlade Davida Camerona, čigar vlada je omenjeni zakonski osnutek predstavila, je pri vprašanju istospolnih zakonskih zvez deljenega mnenja. Ob prvem glasovanju v začetku februarja je 140 konzervativnih poslancev zavrnilo glasovanje, med njimi tudi nekateri vladni ministri; okoli 130 jih je predlog podprlo. Tudi med poslanci laburistov in liberalnih demokratov je zakonski osnutek naletel na zadržke.

Cameron si želi, da bi zakon stopil v veljavo še v letošnjem letu. Vodstvi anglikanske državne in katoliške Cerkve sta že večkrat izrazili svoje nasprotovanje širitvi pojma zakonske zveze na istospolne pare.

Foto: splet

Kupi v trgovini

Molitev na pet prstov
Molitveniki
2,00€
Nalaganje
Nazaj na vrh