Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Spominska meditacija

Za vas piše:
K. C.
Objava: 22. 05. 2015 / 08:50
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:24
Ustavi predvajanje Nalaganje

Spominska meditacija

Galerija Družina vabi na odprtje razstave z globočine in predstavitev knjige Velika črna maša za pobite Slovence Tineta Debeljaka, ki bosta 28. maja ob 19. uri.
Galerija Družina vabi na odprtje razstave in predstavitev knjige Tineta Debeljaka, ki bo 28. maja ob 19. uri.

Spominska meditacija

Naslov razstave oziroma spominske meditacije je Iz globočine, na ogled pa bo brezplačno do 13. junija.

Tine Debeljak je v lirsko-epski pesnitvi Velika črna maša za pobite Slovence opisal grozo povojnih pobojev in se spomnil na ljudi, ki so bili pobiti v revoluciji, ob tem pa se je pretresljivo dotaknil tudi motiva sprave in odpuščanja. Pesnitev vsebuje 3.500 verzov in je prvič izšla leta 1949 v Buenos Airesu pod psevdonimom Jeremija Kalin. Velja za prvo leposlovno knjigo povojne emigracije v Argentini. Založba Družina pa je knjigo pod naslovom Črna maša znova ponatisnila ob 70. obletnici konca 2. svetovne vojne in jo dopolnila literarno zgodovinsko študijo dr. Marije Stanonik, prispevkom Helene Janežič o življenju in delu dr. Tineta Debeljaka ter predstavitvijo lesorezov Bare Remec v prispevku dr. Milčka Komelja. Lesorezi Bare Remec ilustrirajo Veliko črno mašo.

Na predstavitvi se bo direktor Založbe Družina pogovarjal z dr. Marijo Stanonik, Justinom Stanovnikom in dr. Milčkom Komeljem.



Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh