Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Spominska slovesnost pri Ruski kapelici

Objava: 25. 07. 2012 / 13:58
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Spominska slovesnost pri Ruski kapelici

V nedeljo vabljeni na tradicionalno spominsko slovesnost pri Ruski kapelici pod Vršičem, zgrajeni v spomin na ruske vojne ujetnike, ki so pred petindevetdesetimi leti izgubili življenje pri gradnji tamkajšnje ceste.

Spomin na ruske vojne ujetnike, ki so pred petindevetdesetimi leti izgubili življenje pri gradnji ceste na Vršič, bomo ta konec tedna v Sloveniji obeležili s številnimi dogodki.

Kot sporočajo na spletni strani SŠK, bo jutri, v petek, 27. julija, ljubljanski nadškof metropolit in predsednik Slovenske škofovske konference msgr. dr. Anton Stres na sedežu Nadškofije Ljubljana na vljudnostni obisk sprejel visoko delegacijo ruske pravoslavne Cerkve pod vodstvom škofa Save Voskresenskega.

V frančiškanski cerkvi Marijinega oznanjenja na Tromostovju v Ljubljani bo po večernem bogoslužju, ob 19.45, koncert ruskih duhovnih pesmi.

V soboto, 28. julija, bo na Prešernovem trgu v Ljubljani ob 10. uri koncert orkestra Slovenske vojske, zatem pa nastop gardistov slovenske in ruske vojske.

Istega dne bo na trgu pred cerkvijo Marijinega vnebovzetja v Kranjski Gori ob 17.30 nastop pevcev ruske pravoslavne Cerkve s programom narodnih pesmi, ljubljanski pomožni škof msgr. dr. Anton Jamnik pa bo ob 18.30 v cerkvi daroval sveto mašo za ponesrečene pri gradnji ceste čez Vršič. Pri bogoslužju, pri katerem bodo navzoči tudi predstavniki ruske državne in cerkvene delegacije, bo molil tudi za mir med narodi in krepitev povezanosti med krščanskimi Cerkvami. Po maši ob 20.30 v dvorani Vitranc v Kranjski Gori prirejajo koncert Komornega zbora katedrale Smolni iz Sankt Peterburga, ki se ga bo udeležil tudi škof Jamnik.

Tradicionalna spominska slovesnost pri Ruski kapelici pod Vršičem, zgrajeni v spomin na ruske vojne ujetnike, ki so pred petindevetdesetimi leti izgubili življenje pri gradnji tamkajšnje ceste, bo v nedeljo, 29. julija 2012, ob 10. uri. Slovesnost prirejajo Občina Kranjska Gora, Društvo Slovenija Rusija in Veleposlaništvo Ruske federacije v Republiki Sloveniji. Dogodka se bodo udeležili predstavniki delegacije Državne dume Federalnega zbora Ruske federacije pod vodstvom podpredsednika Sergeja Železnjaka, delegacije Sveta Federacije pod vodstvom podpredsednika Jurija Vorobjeva, enote ruskih gardistov ter delegacije ruske pravoslavne Cerkve s škofom Savo Voskresenskim. Slovensko škofovsko konferenco bo zastopal ljubljanski pomožni škof msgr. dr. Anton Jamnik.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh