Zapri
Iskanje

Šport je praznik

Za vas piše:
Kaja Zupanc
Objava: 23. 09. 2022 / 11:52
Oznake: Slovenija, Šport
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 23.09.2022 / 12:44
Ustavi predvajanje Ustavi predvajanje

Šport je praznik

Šport je praznik
SLO-VE-NI-JA! FOTO: Košarkaška zveza Slovenije
Slovenci smo športni narod. To ne potrjujejo le številni uspehi naših vrhunskih športnikov, temveč predvsem polna šolska igrišča, zapolnjene gorske in hribovske koče ter polne športne dvorane in fitnes centri po celi državi. Slovenija bo danes s številnimi dogodki po državi tretjič po vrsti kot praznik slovesno obeležila dan športa.

Dan slovenskega športa so poslanci potrdili 18. junija 2020. Na ta dan, 23. septembra leta 2000, so prvi zlati medalji za samostojno Slovenijo na igrah v Sydneyju osvojili veslaški dvojni dvojec Iztok Čop in Luka Špik ter strelec Rajmond Debevec z malokalibrsko puško v trojnem položaju.

Slovenski odbojkarji. FOTO: Odbojkarska zveza Slovenije

Športni dan v vrtcih, šolah in službah

Otroci v vrtcih in šolah bodo današnji praznik obeležili s športnim dnevom, na delovnih mestih bo čas za aktivni odmor, na prostem pa priložnost za gibanje v naravi.Padel je rekord

Nekaj dogajanja je bilo že pred praznikom, tako je v sredo Atletska zveza Slovenije tudi letos pripravila množično akcijo, s katero spodbuja otroke k prvim atletskim korakom, na isti dan je teklo več kot 25.000 otrok iz vseh koncev Slovenije, kar je rekord.


Dosežki gluhih športnikov

Ob dnevu slovenskega športa, ki sovpada s 63. mednarodnim tednom gluhih, so na Zvezi društev gluhih in naglušnih Slovenije opozorili na dosežke gluhih športnikov v tem letu. 

Zveza društev gluhih in naglušnih Slovenije deluje že 91 let. Obenem pa Športna zveza gluhih Slovenije letos praznuje 30. obletnico obstoja, obogateno s številnimi športnimi dosežki gluhih športnikov na največjih tekmovanjih.

 

Bodimo aktivni

Dan slovenskega športa je namenjen tudi gibanju. Danes je super priložnost za športno preživet dan, saj nas poleg sončnega dneva čaka kar 118 športnih dogodkov po vsej Sloveniji. Naredite nekaj dobrega zase in izkažite spoštovanje našim športnikom.Podprite Družino!

Članek, ki ga brez omejitev berete, za vas posebej ustvarja uredništvo spletnega medija Družina.

Medtem ko so članki tednika Družina, prilog in revij tudi v digitalni obliki dostopni samo naročnikom, želimo, da bi bile naše dnevne novice o družbi in Cerkvi še naprej brezplačne in prosto dostopne vsem na spletu.

Zato vas prosimo, da nas podprete z darom v sklad za razvoj.

Tako boste bistveno pripomogli, da se bo glas slovenskih katoličanov slišal tudi na spletu in preko družabnih omrežij.

Družina d.o.o., Krekov trg 1, 1000 Ljubljana
SI56 02014-0015204714, odprt pri NLB

Sklic: 00  76805Hvala že v naprej za vaš prispevek!

Uredništvo spletnega medija Družina 

Nalaganje
Nazaj na vrh