Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Srbski pravoslavci papeža ne vabijo na ekumensko slavje

Za vas piše:
Kathpress/M.Š.
Objava: 24. 05. 2012 / 09:51
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Srbski pravoslavci papeža ne vabijo na ekumensko slavje

Slovesnosti v Nišu ob 1700-letnici Milanskega edikta so poskrbele za številna ugibanja o papeževem obisku v Srbiji.

Srbska pravoslavna Cerkev se je odločila, da papeža Benedikta XVI. prihodnje leto ne bo povabila na ekumensko slavje ob praznovanju 1700-letnice Milanskega edikta, poročanja svetovnih medijev povzema avstrijska katoliška agencija Kathpress. Slovesnosti v Nišu, rojstnem kraju cesarja Konstantina, ki je februarja 313 izdal Milanski edikt, so poskrbele za številna ugibanja o papeževem obisku v Srbiji.

Sprva je bilo rečeno, da naj bi vabili prejela tako moskovski pravoslavni patriarh Kiril I. kot tudi papež Benedikt XVI. Srbski pravoslavni škofje pa so se na nedavnem zasedanju odločili drugače: v izjavi za javnost so zapisali, da so načrti za praznovanje že zaključeni, med njimi pa ni nobenega vabila za papeža Benedikta XVI.

Po navedbah srbske agencije Tanjug so škofje pri tej točki natančneje pojasnili, da naj bi se v Vatikanu že odločili, da papež prihodnje leto ne bo potoval v Niš, vendar naj bi pri tem šlo, domnevajo svetovni mediji, zgolj za neprimerna ugibanja. Dejstvo je le, da je vatikanski tiskovni predstavnik p. Federico Lombardi na tiskovni konferenci ob rimskem simpoziju o cesarju Konstantinu aprila letos pojasnil, da papež z izjemo svetovnega dne mladih v Riu de Janeiru julija 2013 za prihodnje leto še nima nikakršnih potovalnih načrtov. Čeprav je p. Lombardi obisk svetega očeta v Nišu tedaj označil kot 'ugibanje', pa ni v celoti zanikal, da je to povsem nemogoče.

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh