Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Srebrni pečat za pisatelja Rebulo

Ivo Jevnikar
Za vas piše:
Ivo Jevnikar
Objava: 06. 02. 2014 / 21:54
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:13
Ustavi predvajanje Nalaganje
Srebrni pečat za pisatelja Rebulo

Srebrni pečat za pisatelja Rebulo

Tržaška pokrajinska uprava je podelila srebrni pečat Alojzu Rebuli.

Tržaška pokrajinska uprava je danes dopoldne, v četrtek, 6. februarja, v okrogli dvorani pokrajinskega sveta pripravila slovesnost pred Dnevom slovenske kulture. Ob tej priložnosti je podelila svoj srebrni pečat pisatelju in mislecu prof. Alojzu Rebuli. Predsednica pokrajinske vlade Maria Teresa Bassa Poropat ga je izročila pisateljevi hčerki Alenki in prebrala zbranim predstavnikom političnih, upravnih, cerkvenih in vojaških oblasti ter drugim uglednim gostom tehtno utemeljitev priznanja.


Foto: Tatjana Splichal


Prof. Rebula, ki se ni mogel udeležiti slovesnosti, je na prisotne naslovil zahvalno pismo, v katerem je v svojem značilnem slogu opozoril tudi na nekatere tržaški narodnostne, ideološke in drugačne »vozle«, ki se k sreči odmotavajo v pravem evropskem duhu.

Pred izročitvijo srebrnega pečata sta literarna zgodovinarja, univerzitetna profesorja Elvio Guagnini in Tatjana Rojc poglobljeno predstavila Rebulov pisateljski in miselni svet, časnikar Ivo Jevnikar in urednik revije ter založbe Mladika Marij Maver pa sta se zaustavila pri Rebulovi polnokrvni in nadvse plodni vključenosti v kulturno, cerkveno, družbeno in politično življenje zamejske in širše slovenske ter italijanske družbe.

Kupi v trgovini

Izpostavljeno
Pot v samoslovenstvo
Zgodovina
39,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh