Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Srečanje bodočih birmancev z nadškofom Cviklom

Za vas pišejo:
Marko Mesojedec, Ana Rupar
Objava: 15. 10. 2022 / 00:30
Oznake: Birma, Mladi, Škof
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 15.10.2022 / 10:23
Ustavi predvajanje Nalaganje
Srečanje bodočih birmancev z nadškofom Cviklom
Srečanje birmancev in nadškofa v Mariboru leta 2019. FOTO: Matjaž Vertuš

Srečanje bodočih birmancev z nadškofom Cviklom

Danes bo v prostorih Zavoda Antona Martina Slomška v Mariboru potekalo srečanje pripravnikov na birmo z nadškofom Alojzijem Cviklom pod naslovom »Luč, ki prižiga luč«.

Srečanje bodo začeli z dopoldansko mašo, sklenili pa ga bodo v popoldanskih urah. Po maši sledijo delavnice, osrednji gost srečanja pa bo župnik in vloger Martin Golob, ki bo mlade tudi nagovoril.

Kateheza »Luč, ki prižiga luč«

Za dobro pripravo na srečanje birmancev mariborske nadškofije so zasnovali tudi posebno katehezo, »Luč, ki prižiga luč«, ki zasleduje več ciljev, in sicer, da bi birmanci doživeli veselje skupnosti in obdarjenosti, da bi spoznali in odkrili pomen darov znotraj skupnosti in pomen medsebojne motivacije. Birmanci naj bi tudi pripravili motiv oz. simbol za birmansko svečo, ki jih predstavlja.

Nadškof Alojzij Cvikl. FOTO: Matjaž Vertuš

Na voljo kar 25 delavnic

Birmanci se bodo po maši lahko udeležili delavnic, pogovorov in srečanj na različne tematike. Zagotovo bo vsak lahko našel nekaj zase. Med drugim bodo spoznavali delo misijonarja Toneta Kerina, poslanstvo gasilcev, skavtov in oratorijskih animatorjev, delo policijskega in vojaškega vikarja, pričevali bodo zakonci in karitativni delavci, strokovnjaki jih bodo podučili o nevarnostih na spletu in jih opozorili na kaj morajo biti pozorni pri izbiri poklica.

Spored srečanja. FOTO: Spletna stran birmanec.si

Posebna himna

Ob letošnji priložnosti je luč sveta ugledala posebna himna birmanskih dni »Luč, ki prižigala bo Luč«. Besedilo in glasbo je napisala Martina Ješovnik.

Del besedila iz pesmi Luč, ki prižgala bo Luč: »Birma začetek je nove poti, tudi, če komu drugače se zdi, je zakrament, ki dopolni v nas, kar pri krstu smo prejeli.«

Dobra naložba za mladino

Osrednji gost letošnjega srečanja bo župnik v Grosupljem in na Lipoglavu, vloger Martin Golob. Srečanja z mariborskimi birmanci se tudi sam veseli. Kot je dejal za spletno Družino, je škofijsko srečanje odlična priložnost, da se »birmanci med seboj srečajo in vidijo, da niso edini tam na župniji, temveč da je v škofiji ogromno mladih, ki se pripravljajo na birmo. To je lepa spodbuda.« Tudi sam v lepem spominu nosi duhovne vaje, na katere jih je v sklopu priprave na birmo peljal domači župnik.

Martin Golob. FOTO: Ivo Žajdela

»Vedno so pripravljene zelo dobre delavnice, vedno so zelo dobri nagovori, fajn gostje, ki so prikazali lepe vsebine za mlade in jih s tem navdušili,« je dejal Golob, ki se je srečanja za birmancev Mariboru v preteklosti že udeležil, kakor tudi priprave za birmance v Novem mestu. »Mislim, da delo za birmance ni proč vržen čas, ampak je čas, od katerega kakšnemu tudi kaj ostane in je zelo dobra naložba za našo mladino.«



Kupi v trgovini

Akcija
Birmanski paket 3
Ostalo iz darilnega programa
29,60€ 25,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh