Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Srečanje katoliških duhovnih gibanj

Objava: 25. 03. 2009 / 10:02
Oznake: Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:05
Ustavi predvajanje Nalaganje

Srečanje katoliških duhovnih gibanj

Jutri, v soboto, 4. aprila 2009, med 16.00 in 19.00 bo v večnamenski dvorani v Osnovni šoli 8. talcev na Notranjski cesti 3 v Logatcu potekalo slovensko srečanje katoliških duhovnih gibanj. Prireditev pripravlja Odbor za duhovna gibanja v Nadškofiji Ljubljana, na njej pa bodo sodelovala gibanja iz vse Slovenije, saj le-ta delujejo neodvisno od medškofijskih meja. Na programu, ki bo potekal pod naslovom Skupaj za krščansko Slovenijo, se bodo zvrstila pričevanja z različnih področij življenja in delovanja predstavnikov gibanj. Dogajanje bodo popestrili nastopi glasbenikov. Druženje bodo ob 19.00 zaključili s sveto mašo, ki jo bo daroval novomeški škof msgr. Andrej Glavan, ki je na ravni SŠK odgovoren za duhovna gibanja.

Dogodek bo priložnost za srečanje predstavnikov gibanj, obenem pa želijo javnost po zgledu podobnih mednarodnih srečanj opozoriti na dejstvo, da je krščanstvo živo, da so med nami ljudje, ki živijo po evangeliju in da jim ni vseeno za prihodnost slovenskega naroda. Evangelij prinaša Jezusovo sporočilo, ki daje ustrezne odgovore na težave današnjega časa tako na področju sociale, kulture, gospodarstva, politike kot tudi na področju duhovnosti.

S prireditvijo se bodo tudi povezali v mrežo podobnih srečanj, ki jo pripravlja več kot 240 krščanskih gibanj iz vrst katoliške, pravoslavne, evangeličanske in anglikanske Cerkve po različnih državah v Evropi. Predstavniki različnih krščanskih veroizpovedi bodo v okviru prireditev ohranili lastno istovetnost, v duhu skupnega cilja, ki je za vse oseba Jezusa Kristusa, pa bodo prispevali k povezanosti na novi kakovostni ravni ter iz različnih duhovnih, kulturnih in jezikovnih prvin ustvarjali mozaik. Njihov namen ni v vzpostavljanju novih (med)cerkvenih struktur, ampak v iskanju odgovorov na potrebe po kulturi vzajemnosti, v kateri se učimo sprejemanja, spoštovanja in odpuščanja drug drugemu. Pomembna vidika sta tudi spoznavanje različnosti in medsebojna podpora.

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh