Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Srečanje mladih na sedežu ZN v New Yorku

Objava: 09. 06. 2011 / 08:03
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:10
Ustavi predvajanje Nalaganje

Srečanje mladih na sedežu ZN v New Yorku

Srečanje je potekalo kot del priprav na Svetovni dan mladih, ki ga letos avgusta prirejajo v Madridu.

Stalno predstavištvo Svetega sedeža pri Združenih narodih je skupaj s Parlamentom mladih in mednarodnim združenjem Mladi Idente pripravilo srečanje v stekleni palači Združenih narodov v New Yorku. Kot poročajo pri Radiu Vatikan, je srečanje potekalo 3. junija kot del priprav na Svetovni dan mladih, ki ga letos avgusta prirejajo v Madridu.

Srečanja se je udeležilo okoli petsto mladih, starih med šestnajst in trideset let, ki so tako dobili priložnost razpravljati o nekaterih ključnih temah sedanjega časa, kot je na primer potreba po zaščiti in podpori človeškega življenja v vseh njegovih fazah.

Med dogodkom so bili razglašeni prejemniki nagrade 'Fernando Rielo za mlade', ki je bila letos podeljena delu na področju zaščite življenja in vloge mladih kot svetilnikov kulture in upanja v svetu, ki ga ogroža kultura smrti. Nagrada bo zmagovalcem omogočila možnost udeležbe na Svetovnem dnevu mladih v Madridu, saj jim krije stroške potovanja in bivanja v španski prestolnici.

Srečanja v New Yorku so se udeležili tudi stalni opazovalec Svetega sedeža pri Združenih narodih, nadškof Francis Assisi Chullikatt, ter nekateri diplomatski predstavniki. Fundacija Mladi Idente je neprofitna organizacija, ki jo je leta 1975 ustanovil Fernando Rielo, v duhu najvišjih moralnih in kulturnih idealov pa povezuje mlade različnih narodnosti, ras in verske pripadnosti. Španec Fernando Rielo je med drugim ustanovitelj verskega inštituta Misionarji Identes, ki ima danes okrog sedemdeset središč v več kot 25petindvajsetih državah po svetu.

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh