Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Srečanje mladih v Torinu

Za vas piše:
T. M.
Objava: 13. 07. 2022 / 13:41
Oznake: Cerkev, Mladi, Svet, Vera
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 13.07.2022 / 13:44
Ustavi predvajanje Nalaganje
Srečanje mladih v Torinu
V Torinu je pretekli vikend potekalo taizejsko srečanje mladih. FOTO: Wikipedija

Srečanje mladih v Torinu

V italijanskem Torinu je od 7. do 10. julija potekalo taizejsko srečanje mladih. Zbrali so se mladi iz celotne Evrope, pa tudi mladi iz Ukrajine in Rusije.

Dogajanje v Torinu je bilo del 44. evropskega srečanja mladih, ki je konec lanskega leta potekalo v piemontski prestolnici, vendar so se ga je zaradi epidemije koronavirusa lahko udeležili le mladi iz italijanskih škofij, ostali pa so lahko sodelovali preko spleta.

Program je bil napolnjen z vrsto različnih dogodkov, od molitvenih srečanj do delavnic in razstave »Iz obličja v obličje«.

Mladi iz vsega sveta 

Mladi so na srečanje »prišli iz vse Evrope, tudi iz Ukrajine in Rusije, nekateri pa celo iz Egipta, Indonezije in Združenih držav Amerike. Sprejelo jih je sto petdeset prostovoljcev, gostile pa so jih lokalne družine in oratoriji, kot je to že tradicija taizejskih srečanj,« poroča Vatican News.

Bogat in obširen program 

Srečanje se je pričelo v četrtek z večerno molitvijo, ki je potekala v cerkvi sv. Filipa Nerija, molitvena srečanja in različne dejavnosti po skupinah pa so potekale ves petek po župnijah.

Vsi mladi so se zbrali ob skupni opoldanski molitvi, popoldne pa so bile na programu delavnice z različnimi kulturnimi, umetnostnimi, družbenimi in duhovnimi tematikami. Priložnost je bila tudi za obiske in oglede pomembnih mestnih znamenitosti.

Tudi v soboto je bilo dogajanje pestro, saj sta bili v središču večerni pobudi »Bela noč vere« in »Praznik ljudstev« z glasbo, plesom, pričevanji in prigrizkom. Večerni molitvi so sledili duhovni in umetnostni dogodki v centru mesta, med drugim ogled torinskega prta.

»Nedelja je imela družinske poteze. Mladi so se udeležili svete maše v župnijah, kjer so bivali, ter pred odhodom še enkrat sedli h kosilu z družinami, ki so jih gostile,« še poroča Vatican News.

Nalaganje
Nazaj na vrh