Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Srečanje predsednikov evropskih škofovskih konferenc

Za vas piše:
Tiskovni urad SŠK
Objava: 25. 09. 2009 / 09:30
Oznake: Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:08
Ustavi predvajanje Nalaganje

Srečanje predsednikov evropskih škofovskih konferenc

V imenu Slovenske škofovske konference se bo srečanja udeležil njen predsednik ljubljanski nadškof metropolit msgr. Alojz Uran

Od četrtka, 1., do nedelje, 4. oktobra 2009, bo v Parizu potekalo plenarno zasedanje predsednikov evropskih škofovskih konferenc v organizaciji Sveta evropskih škofovskih konferenc (CCEE). Delovni naslov srečanja bo 'Cerkev in država dvajset let po padcu berlinskega zidu'.

V imenu Slovenske škofovske konference se bo srečanja udeležil njen predsednik ljubljanski nadškof metropolit msgr. Alojz Uran.

V prvem delu zasedanja bodo udeleženci ocenili in ovrednotili pravne ureditve držav, ki so jih posamezne evropske države sprejele v odnosu do katoliške Cerkve. To bo izhodišče za pregled zakonov, ki urejajo odnose med Cerkvijo in državo ter njihov vpliv na pastoralno življenje vernikov. Tajništvo CCEE je v procesu priprave na srečanje pripravilo izhodišča, v katerih so predstavljene različne pravne ureditve odnosov med Cerkvijo in državo.

V drugem delu zasedanja se bodo predsedniki seznanili z delom različnih odborov, ki delujejo v okviru CCEE, obiskom papeža Benedikta XVI. na Češkem, novimi vsebinskimi poudarki ob letu duhovništva in aktualnimi vprašanji bioetike.

Plenarnega zasedanja se bodo udeležili tudi predstavniki Svetega sedeža: prefekt kongregacije za škofe kardinal Giovanni Battista Re, tajnik oddelka za odnose z državami pri Državnem tajništvu Dominique Mamberti in stalni opazovalec pri Svetu Evrope msgr. Aldo Giordano, nekdanji generalni tajnik CCEE.

Kupi v trgovini

Novo
1945: Dnevnik mojega križevega pota
Zgodovina
29,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh