Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Srečanje semeniščnikov, novink in novincev

Za vas piše:
Mojca M. Štefanič
Objava: 02. 07. 2013 / 08:26
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 19.06.2021 / 10:40
Ustavi predvajanje Nalaganje
Srečanje semeniščnikov, novink in novincev

Srečanje semeniščnikov, novink in novincev

V prihodnjih dneh v Rimu prirejajo dva dogodka, ki v središče naših razmišljanj postavljata temo duhovnega poklica.

V prihodnjih dneh v Rimu prirejajo dva dogodka, ki v središče naših razmišljanj postavljata temo duhovnega poklica. Že včeraj se je pričelo srečanje Komisije evropske službe za duhovne poklice z naslovom 'Duhovnikovo veselje – vir duhovniških poklicev'. Srečanja se udeležujejo voditelji služb za duhovne poklice pri posameznih evropskih škofovskih konferencah, predstavniki ustanov posvečenega življenja in tajnik ter prefekt Kongregacije za duhovnike.

Drugi dogodek pa je včeraj predstavil msgr. Rino Fischella, predsednik Papeškega sveta za novo evangelizacijo. V četrtek, 4. julija, se pričenjajo 'Dnevi semeniščnikov, novincev, novink in vseh, ki so na poti poklica', zaključili pa naj bi se v nedeljo, 7. julija. Prireditve ob letu vere naj bi se udeležilo okoli šest tisoč mladih iz 66 dežel z vsega sveta.

Prvi dan srečanja bodo udeleženci romali od Angelskega gradu do groba svetega Petra, kjer bodo izpovedali svojo vero. Dan kasneje, petek, bo namenjen katehezam po jezikovnih skupinah, obisku svetišč in praznovanju na trgu Campidoglio. V soboto dopoldne bodo obhajali zakrament sprave in molili pred Najsvetejšim. Popoldne bo posebna prireditev v dvorani Pavla VI., obogatena z različnimi pričevanji, papeževim nagovorom ter procesijo po vatikanskih vrtovih. V nedeljo, zadnji dan srečanja, se bodo mladi udeležili slovesnega bogoslužja, ki ga bo v baziliki svetega Petra daroval papež Frančišek.

V naslednjih dneh bo torej poudarjen pomen poklicanosti v duhovništvo in redovno življenje. Veselje in lepota hoje za Kristusom, ki ju bodo izžarevali ti mladi ljudje, bosta znamenje in potrditev, da je to pot, ki življenju daje smisel in polnost tudi v današnjem času.



Vir: Radio Vatikan
Foto: arhiv Družine / T. S.




Kupi v trgovini

Vstopi v sveto pismo
Sveto pismo
27,50€
Nalaganje
Nazaj na vrh