Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Srečanje semeniščnikov z Benediktom XVI.

Za vas piše:
M. Š.
Objava: 18. 06. 2015 / 06:36
Čas branja: 2 minuti
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:24
Ustavi predvajanje Nalaganje

Srečanje semeniščnikov z Benediktom XVI.

Kljub izpitnemu obdobju so študentje teologije z veseljem obiskali upokojenega papeža.

Skupina navdušenih semeniščnikov se je minuli torek v Vatikanskih vrtovih srečala z Benediktom XVI. – čeprav so sredi izpitnega obdobja, niso želeli zamuditi priložnosti za srečanje z upokojenim papežem.

»Najino srečanje je trajalo dve minuti, toda za vedno bo ostalo v mojem spominu«, je eden izmed semeniščnikov po dogodku povedal v pogovoru za ameriško katoliško agencijo CNA in dodal: »Upokojeni papež je bil izredno prijazen, postavil mi je tudi nekaj vprašanj o mojem osebnem življenju.«

Študent teologije se sicer v teh dneh pripravlja na izpit iz ontologije. Semeniščniki so v Rim skupaj s svojim škofom Mariem Tosom priromali iz škofije Faenza-Modigliana. V škofiji je trenutno dvanajst bodočih duhovnikov.



Po besedah škofa Tosa so si semeniščniki resnično želeli srečanja z upokojenim papežem, ki ga izredno cenijo. Škof je njihovo prošnjo posredoval Benediktu XVI., ki je bil takoj pripravljen za kratko srečanje.

Kot se srečanja še spominja škof Toso, se je upokojeni papež po izrečeni dobrodošlici in krajšem nagovoru želel osebno srečati z vsakim semeniščnikom. Povprašal jih je o njihovem študiju, postavil pa jim je tudi nekaj osebnih vprašanj. Na koncu je poklepetal še s škofom, ki je pet let opravljal službo tajnika pri Papeškem svetu za pravičnost in mir, dokler ni v letošnjem januarju prevzel vodenje škofije Faenza-Modigliana. Benedikt XVI. ga je vprašal, ali še vedno sodeluje s papeškim svetom, nato pa poudaril: »Pri Papeškem svetu za pravičnost in mir ste naredili veliko.«

Benedikt XVI. se vsak dan sprehaja po Vatikanskih vrtovih in moli rožni venec, skupaj s svojim osebnim tajnikom in prefektom Papeške hiše, nadškofom Georgom Gänsweinom. Po torkovi molitvi so se semeniščniki in škof Toso okoli četrt ure zadržali v pogovoru z upokojenim papežem. Benedikt XVI. se je nato vrnil v samostan Mater Ecclesiae, kamor so ga z električnim avtomobilom odpeljali vatikanski žandarji.

Vir: CNA

Foto: CNA

Kupi v trgovini

Novo
Izpostavljeno
Dve zgodbi enega zakona
Pričevanja
24,90€
Nalaganje
Nazaj na vrh