Menu
Košarica
Zapri

Tvoja košarica je prazna.

Zapri
Iskanje

Srečanje Stres - Goršek

Objava: 26. 02. 2010 / 07:55
Oznake: Cerkev, Družba
Čas branja: 1 minuta
Nazadnje Posodobljeno: 30.01.2018 / 17:06
Ustavi predvajanje Nalaganje

Srečanje Stres - Goršek

Ljubljanski nadškof metropolit msgr. dr. Anton Stres se je včeraj sestal z generalnim direktorjem policije gospodom Jankom Gorškom

Včeraj sta se v prostorih nadškofijskega ordinariata v Ljubljani srečala ljubljanski nadškof in predsednik Slovenske škofovske konference msgr. dr. Anton Stres in gospod Janko Goršek, generalni direktor policije. Kot so sporočili s Tiskovnega urada SŠK, so bili pri srečanju navzoči še pomožni škof msgr. dr. Anton Jamnik, arhidiakoni ljubljanske nadškofije ter namestnik načelnika kriminalistične policije gospod Marjan Fank.

Tema pogovora je bila varnost duhovnikov ter cerkva in drugih župnijskih objektov, ki so v zadnjem času tarče pogostih vlomov in kraj. Na srečanju so posebej izpostavili potrebo po zagotavljanju varnosti duhovnikov, saj se je že nekajkrat zgodilo, da so bili ob vlomih tudi osebno napadeni.

Nadškof Stres je ob množičnosti primerov kaznivih dejanj izrazil svojo zaskrbljenost in generalnega direktorja policije prosil za okrepljeno zagotavljanje varnosti cerkvenega osebja in stavb. Med vzroki za poslabšanje varnosti duhovnikov je omenil tudi pogosto poročanje nekaterih medijev o domnevnem bogastvu katoliške Cerkve.

Generalni direktor Goršek je potrdil, da je policija zaznala povečan obseg kriminalnih dejanj na cerkvenih objektih in sicer predvsem na območju Policijske uprave Ljubljana. Iz tega razloga je policija že okrepila nadzor v okolici cerkva in župnišč ter bo tudi stopila v stik z župniki, da bi skupaj poskrbeli za njihovo večjo varnost. Generalni direktor policije je zagotovil, da vse te primere resno obravnavajo in da bodo v prihodnosti temu posvetili še več pozornosti. Na srečanju so se sogovorniki strinjali, da je potrebno čim več storiti na področju preventive in okrepiti sodelovanje pri preprečevanju teh kriminalnih dejanj.

Kupi v trgovini

Evangeliji
Sveto pismo
4,80€
Nalaganje
Nazaj na vrh